Can Tanrıyar işten çıkarttığı çalışanlarla dalga mı geçiyor?

Uçankuş TV’de işlerine son verilen çalışanlar, alacaklarını aylardır tahsis edemeyince geçtiğimiz gün bina önünde toplanarak basın açıklaması yapmıştı. Son günlerde hemen hemen hakkında çıkan her habere sosyal medya hesabı üzerinden cevap veren patron Can Tanrıyar ise bu olay ile ilgili ise sessiz kaldı. Çalışanlar haklarını ararken herhangi bir açıklamada bulunmayan Tanrıyar'ın Instagram'da adeta çalışanlarla dalga geçer gibi bir paylaşımı oldu.

Önceki gün, bir süredir maddi sorunlar ile boğuşan Uçankuş TV'de pandemiye rağmen iş akitleri fesih edilen 80 çalışan, bir sonuç alamayınca kanalın Maslak 1453 yerleşkesi içinde yer alan binası önünde bir araya gelerek haklarını aradı. Çalışanların SGK primlerinin ya hiç yatırılmadığı ya da eksik yatırıldığı ortaya çıkarken, 3 aydır maaş alamayan buna rağmen işten atılan çalışan 80 kişiden 1’nin kanser hastası, diğer 2’sinin de koronadan entübe edildiği öğrenildi.

Can Tanrıyar işten çıkarttığı çalışanlarla dalga mı geçiyor?
Patron Can Tanrıyar, gazetecilere haklarını ödemek yerine sosyal medya mecralarında ‘lüks ve şatafat içindeki yaşamını’ paylaşarak, aylarca kendisine emek veren çalışanlarını rencide edici ifadeler kullandı.

 
CAN TANRIYAR'IN KEYFİ YERİNDE

Bu zamana kadar hakkında çıkan iddialara sosyal medya hesabı üzerinden cevap veren, sık sık paylaşımlarda bulunan Can Tanrıyar, 80 çalışanın haklarını aramasıyla ilgili ise tek kelime etmedi. Yaşanan son olaydan sonra gözler üstüne çevrilen Tanrıyar, tüm bunlar olurken bir gün sonra dalga geçer gibi yaptığı paylaşımla şaşırttı. Sanki hiçbir şey olmamış gibi dün Maslak ofisinde Instagram hesabından ''Uçankuş TV'de yine yoğun bir gün. Ama bugün keyfim farklı bir yerinde... Çünkü çünkü Bıcırık burada ve koşturuyor, dışarıya bakıyor. Biz çalışmaya devam...'' sözleriyle paylaştığı videoda köpeği Bıcırık'ı göstermesi ise dikkat çekti.

İŞTEN ÇIKARILAN BASIN EMEKÇİLERİ TEPKİLİ

Can Tanrıyar'ın bu paylaşımına, işten çıkarılan ve sadece çalışıp kazandıkları haklarını arayan çalışanlar ise sosyal medyada tepki gösterdi. İşten ayrılan çalışanlar, haklarının hiçe sayıldığını ve kendileriyle dalga geçer gibi bir konuşma yapıldığını belirterek, gazetecilikten gelen bir patronunun gazetecilere aşağılama olarak algınan bu hareketi sonucu bir dava daha açacaklarını düşündüklerini söylediler.

Can Tanrıyar işten çıkarttığı çalışanlarla dalga mı geçiyor? ile ilgili etiketler Sosyal Medya gazeteci can tanrıyar Uçankuş TV Maslak 1453 basın çalışanları

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.