Çalışmaya devam eden EYT'liler dikkat! Kıdem tazminatınız yükselecek, maaşınıza ise zam yapılacak! Şartlar belli oldu!

Toplamda 5 milyon kişiyi doğrudan etkilediği söylenen EYT yasası, son günlerin en çok konuşulan konu başlıklarından birisi oldu. Özellikle yasa kapsamında olup sigortalı çalışma hayatlarına devam etmek isteyenler, maaşlarında bir değişiklik olup olmayacağını araştırmaya başladı. Bu noktada uzman ismin konuya ilişkin söyledikleri, dikkat çekti. İşte detaylar…

3 Mart tarihinde resmen yürürlüğe giren ve ilk etapta 2 milyon 250 bin, toplamda ise 5 milyon kişiyi doğrudan etkilediği söylenen EYT yasası, son dönemlerin en çok konuşulan gelişmelerinden biri oldu. Yasanın yürürlüğe girmiş olduğu tarihten bu yana 1 milyon 600 bini aşkın EYT’linin emeklilik başvurusunu kabul eden Sosyal Güvenlik Kurumu, senelerdir maaş hasreti ile yanıp tutuşan EYT’lilerin ilk maaşlarını ve ikramiye ödemelerini de nisan ayında ilgili hesaplara aktardı.

1 milyon EYT’linin nisan ayında ilk maaşlarına kavuşmuş olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sürecin aynen işlemeye devam ettiğini ifade ederken yasa kapsamında olmalarına rağmen mevcut işlerinde veya farklı bir işte çalışmaya devam eden ya da edecek olan EYT’liler de maaş hesabı yapmaya başladı. Emekli olmalarına rağmen çalışmaya devam etmeleri durumunda maaşlarında bir değişiklik olup olmayacağını merak eden EYT’li vatandaşlara, işin uzmanından yanıt geldi.

MAAŞ ARTIŞI İÇİN EMEKLİ MAAŞININ KESİLMESİ GEREKİR!

Çalışmaya devam eden EYT'liler dikkat! Kıdem tazminatınız yükselecek, maaşınıza ise zam yapılacak! Şartlar belli oldu!

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın düzenlemiş olduğu habere göre emekli vatandaşların emekli aylıklarını kestirmeden kamuda çalışmaları mümkün değil. Bağ- KUR’luların işlerine devam etmelerinde ise herhangi bir engel bulunmuyor. Memur, esnaf veya işçi statüsünde bulunan emeklilerin emekli aylıklarını kestirmeden 4A kapsamında çalışmaya devam etmeleri durumunda ise sosyal güvenlik destek primlerini yatırmaları gerekiyor. Normal şartlarda yüzde 32 oranında olan destek primi, EYT’lilere ise yüzde 27 oranında uygulanıyor ve bu ödemenin emekli maaşına herhangi bir katkısı bulunmuyor.

İŞ GÖRMEZLİK GELİRİ VE KIDEM TAZMİNATI ARTIŞI

Emekli olduktan sonra sigortalı olarak çalışmaya devam eden EYT’lilerin iş kazası geçirmeleri ve en az yüzde 10 düzeyinde işgücü kaybı yaşamaları durumunda, iş görmezlik geliri devreye giriyor. Bu gelir, mevcut emekli maaşının üzerine ekleniyor. Ayrıca çalışmaya devam eden EYT’liler, yeni çalışma dönemleri kapsamında kıdem tazminatı hakkından da yararlanabiliyorlar.

Çalışmaya devam eden EYT'liler dikkat! Kıdem tazminatınız yükselecek, maaşınıza ise zam yapılacak! Şartlar belli oldu! ile ilgili etiketler EYT maaş emekli maaşı emeklilik kıdem tazminatı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.