Burgas sahibi Sanem Kahraman kimdir? Nereli? Jokey Ahmet Çelik kimdir?

95. Gazi Koşusu’nun favorilerden 3 yaşlı İngiliz safkan Burgas şimdiden gündem oldu. Yarış severler de 2021 Gazi Koşusu öncesinde Burgas kimdir sorusuna yanıt aramakta. Peki, Jokey Ahmet Çelik kimdir?

95. Gazi Koşusu’nda en büyük favorilerden birisi olan Burgas isimli 3 yaşlı İngiliz safkanı şimdiden herkesin gözdesi haline geldi. At yarışçılığının derbisi olarak gösterilen Gazi Koşusu’na jokey Ahmet Çelik ile katılacak olan Burgas isimli safkanının yarış hayatı da araştırılmakta.

Fedai Kahraman’ın yetiştiricisi, Sanem Kahraman’ın sahibi olduğu doru erkek safkanı, Tevfik Bardakcı antrene etmektedir. 17 Ekim 2020 günü 75. Yıl Ankara Hipodromu’nda katıldığı Şartlı-1 koşuyla yarış hayatına başlayan King David temsilcisi, toplamda katıldığı 8 koşuda; 5 birincilik, 2 ikincilik, 1 de dördüncülük elde etti.

Bu yıl 20 Mart günü (A3) Tendürek Koşusu’nu Adana Yeşiloba Hipodromu’nda, 18 Nisan’da (KV-9) Sadık Eliyeşil Koşusu’nu İstanbul çim pistinde ve (G3) Mehmet Akif Ersoy Koşusu’nu ise 5 Haziran günü Ankara’da kazanmayı başarmıştı. 103 handikap puanı bulunan safkan, 16.05.2021 tarihinde katıldığı (G1) Erkek Tay Deneme Koşusu’nda ise dördüncü olmuştu.

SANEM KAHRAMAN KİMDİR?

95. Gazi Koşusu’nda start alacak olan Burgas’ın sahibi olan Sanem Kahraman ismi pek o kadar da yabancı değil. 2018 yılında Gazi’yi kazanan Hep Beraber adlı safkanında sahibi olan Kahraman o gün yaptığı açıklamasında, “Bacaklarım titriyor. 20 yıldır bu anı bekliyoruz. Tarif edilemez bir duygu. Mutluyuz” ifadelerine yer vermişti.

Burgas sahibi Sanem Kahraman kimdir? Nereli? Jokey Ahmet Çelik kimdir?

2018’de Gazi’yi kazanan Hep Beraber adlı safkanın jokeyi de Ahmet Çelik’ti.

JOKEY AHMET ÇELİK KİMDİR?

1987 yılında Şanlıurfa’da dünyaya gelen Gazi Koşusu rekortmeni Ahmet Çelik, aslen Şanlıurfa Suruçludur. Küçüklüğünden bu yana atlara sevgisi olduğunu her fırsatta dile getiren Çelik, babasının ilk olarak ‘Çetebey’ isminde bir at aldığından da söz etmiştir.
İlk defa Çetebey’e binen Çelik o dakika jokey olmaya karar verdiğini söyleyerek Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nde jokeylik öğretimini tamamladıktan sonra 2003 yılında da bu okuldan mezun oldu.

7 kez üst üste Gazi Koşusu’nu kazanma başarısı gösteren Ahmet Çelik, 2020 Gazi Koşusu’nu da Ayşegül Kurtel’in sahibi olduğu Call To Victory adlı safkanla kazanarak birincilik elde etmişti.

Burgas sahibi Sanem Kahraman kimdir? Nereli? Jokey Ahmet Çelik kimdir? ile ilgili etiketler burgas sanem kahraman gazi koşusu Ahmet Çelik tjk
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.