Bugün hangi yemeği pişirsem? 4 farklı tarif

Her gün “akşama ne yemek pişirsem?” diye düşünen ev hanımları, iş kadınları ve erkekler için günün yemek menüsü geldi. İşte çorba, ana yemek, salata ve tatlıdan oluşan menüye dair detaylar…

Gündelik hayatın yoğun koşuşturması çalışan çalışmayan bütün insanlar için günün nasıl bittiğinin anlaşılamamasına neden oluyor. Yerine getirilmesi gereken rutin sorumlulukların yanı sıra bir de gün içerisinde aniden gelişen olaylara enerji sarf etmek durumunda kalan bireyleri, akşam saatlerine doğru “ne yiyeceğiz?” telaşesi sarmaya başlıyor.

Her yeni güne “bugün ne pişirsem?”, “bugün ne yesek?” düşünceleri ile başlayan ve akşam olduğunda da hala geçerli bir menü oluşturamayan bireyler, sıklık ile ya dışarıdan yemek söylemek zorunda kalıyor ya da kolaya kaçarak elinin altında bulunan malzemeleri birleştirerek bir menü oluşturmaya çalışıyor.

Yemek düzeninin ve yemek alışkanlıklarının sağlık üzerinde oldukça önemli etkilere sahip olduğunu belirten uzmanlar, her gün için yaşa ve cinsiyete bağlı olarak belirli miktarlarda kalori alınması gerektiğine dikkat çekiyor. Bu kapsamda yemek menülerinin son ana bırakılması, uzun vadede kişinin sağlığına da etki edebiliyor. Bu yüzden tüketilecek olan yemeklerin her gün için planlanması hem sağlık hem de zaman açısından büyük avantajlar sağlıyor.

22 ARALIK GÜNÜN MENÜSÜ

Bugün hangi yemeği pişirsem? 4 farklı tarif

Akşama ne yemek yapacağını düşünenler için çorba, ana yemek, salata ve tatlıdan oluşan günün menüsü geldi. Mevsimi olan sebze ve meyveler kullanılarak oluşturulmuş olan menüde yer alan yemekler ve tatlı şu şekilde:

  • Tavuk sulu pırasa çorbası
  • Palamut buğulama
  • Balıkçı salatası
  • Ayva tatlısı

GÜNÜN MENÜSÜNÜN MALZEMELERİ

Akşam için hazırlanacak olan günün menüsünde yer alan yemeklerde ve tatlıda kullanılacak olan malzemeler şu şekilde:

  • Tavuk sulu pırasa çorbası: 4 adet pırasa, 2 adet patates, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1,5 çay kaşığı tuz, 3 diş sarımsak, 1 çay bardağı süt, 1 litre tavuk suyu.
  • Palamut buğulama: Halka halka dilimlenmiş 2 adet palamut, iri doğranmış 2 adet mor soğan, iri doğranmış 3 adet yeşil biber, 2 diş sarımsak, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, çeyrek limonun suyu, halka halka dilimlenmiş 2 adet domates, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber.
  • Balıkçı salatası: Yarım göbek marul, yarım demet roka, 2 tane havuç, çeyrek kırmızı lahana, çeyrek demet dereotu, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım limonun suyu, 2 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı sirke, yarım çay kaşığı sumak.
  • Ayva tatlısı: 2 adet ayva, 8 yemek kaşığı toz şeker, yarım limonun suyu, 1 çubuk tarçın, 6 adet karanfil, yarım çay bardağı vişne suyu, yarım çay bardağı su, üzeri için kaymak ve Antep fıstığı.
Bugün hangi yemeği pişirsem? 4 farklı tarif ile ilgili etiketler Yemek Tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.