Budist lidere pedofili suçlaması: Çocuktan 'dilini emmesini' isteyen Dalay Lama özür diledi

Budistlerin ruhani lideri Dalay Lama, kameraların önünde bir çocuğu dudaklarından öpmüş ve dilini emmesini istemişti. Olaylar üzerine çığ gibi büyüten tepkiler ve pedofili suçlamaları sonrası Dalay Lama çocuktan ve ailesinden özür diledi.

Dalay Lama, sürgünde yaşadığı Hindistan'ın Daramşala şehrinde bir yardım vakfının okulunda düzenlenen mezuniyet törenine katıldı. Burada büyük bir skandal yaşandı.

Tapınakta yapılan tören sırasında çocuklardan biri Dalay Lama'ya "Size sarılabilir miyim?" diye seslendi. Ardından 87 yaşındaki ruhani lider çocuğu yanına çağırdı ve çocuğu dudağından öptü. Bununla da kalmayı çocuktan 'dilini emmesini' isteyen Dalay Lama'nın bu görüntüleri adeta infial yarattı.

DALAY LAMA ÖZÜR DİLEDİ

Dalay Lama'nın ofisinden yapılan açıklamada, "sözlerinin yol açmış olabileceği incinme için çocuktan, ailesinden ve dünyanın dört bir yanındaki pek çok dostundan özür dilediği" belirtilerek, olaydan "üzüntü" duyulduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Kutsal Dalai Lama sık sık karşılaştığı insanlarla masum ve şakacı bir şekilde, hatta toplum içinde ve kameralar önünde bile şaka yapar" denildi.

VİDEO SOSYAL MEDYADA VİRAL OLUNCA ÖZÜR DİLEDİ

Dalay Lama'nın özür mesajı, yaşanan bu olayın videosunun sosyal medyada viral olmasının ve birçok kullanıcının Dalay Lama'nın davranışlarını eleştirmesinin ardından geldi.

 

Budist lidere pedofili suçlaması: Çocuktan 'dilini emmesini' isteyen Dalay Lama özür diledi ile ilgili etiketler Hindistan Pedofili
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.