Bu sene Ramazan neden 29 gün? 2023 yılında Ramazan ayı neden 1 gün eksik?

Ramazan ayının içerisinde yer aldığımız şu günlerde 2023 senesinde Ramazanın neden 29 gün olduğu İslam alemince sorgulanmakta. Diyanet tarafından açıklanan imsakiyede Ramazan ayının 1 gün eksik olması dikkatlerden kaçmadı. Peki, Ramazan bu sene neden 29 gün? İşte tüm detaylar...

On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelişiyle birlikte 2023 yılından Ramazan neden 9 gün sorusu gündemde yer aldı. Oruç tutarak İslam'ın şartlarından birini yerine getiren Müslüman alemi de Ramazanın bu sene neden 29 gün olduğunu sorgulamaya başladı.

Bu Sene Ramazan Ayı Neden 29 Gün?

Ramazan ayı normal şartlarda Miladi Takvime göre öne kayar. Yaklaşık olarak her 32 senede bir, Ramazan ayı aynı tarihler içerisinde idrak edilir. Diyanet tarafından yapılan açıklamada da Kameri Takvime göre ayın dünya etrafında döndüğü sürenin 29 gün ve bir kaç saat olduğunu söylendi.

Ramazan

Ramazanın bazen 29, bazen de 30 gün sürmesinin ayın dünya etrafında dönme süresiyle ilgili olduğuna dikkat çekilerek 2023 yılında Ramazanın 29 gün süreceği Greenwich saatiyle hilalin 23 Mart sabahında görüleceği söylendi.

Ramazan-ı Şerif'e kavuşan Müslümanlar, bir ay süresince oruç ibadetlerini yerine getirecek ve 21 Nisan'da Ramazan Bayramı başlayacak ve 3 gün sürecek.

Bu sene Ramazan neden 29 gün? 2023 yılında Ramazan ayı neden 1 gün eksik? ile ilgili etiketler Ramazan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.