Bu kararlarla küfrün önü nasıl alınacak?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gazeteci Nevşin Mengü, oyuncu Berna Laçin ve avukat Feyza Altun hakkında sosyal medyada yapılan çirkin paylaşıma savcılık takipsizlik verdi. Sosyal medyadaki denetimsizliğin gündemde olduğu bu dönemde 'eleştiri' sayılan bu karar tepkilere neden oldu.

Twitter'da ‘elmeru_baba’ adını kullanan Kadir G. isimli adam, Canan Kaftancıoğlu, Nevşin Mengü, Berna Laçin ve Feyza Altun hakkında “Darbeye yeltenirlerse, Nevşin benim, Berna benim, Feyza Altun benim. Canan’ı ben almam. Aklınızdan bile geçirmeyin, şimdiden söyleyeyim” şeklinde çirkin bir paylaşımda bulundu.

 Sosyal medya kullanıcılarının büyük tepki gösterdiği paylaşım hakkında oyuncu Berna Laçin savcılığa giderek şikayetçi oldu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı paylaşımı yapan Kadir G., hakkında “sesli ve yazılı görüntülü bir ileti ile hakaret” ve “tehdit” suçlarından soruşturma başlattı.

Bu kararlarla küfrün önü nasıl alınacak?

SAVCILIK TAKİPSİZLİK VERDİ

Sözcü’den Sevgim Begüm Yavuz’un haberine göre, soruşturmayı tamamlayan savcılık, paylaşımı yapan Kadir G., hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kararda, tehdit suçu bakımından atılı suçun unsurlarını oluşturacak eylemin bulunmadığını belirtildi.

Takipsizlik kararında Yargıtay kararlarına atıfta bulunularak, söz konusu davranışın “ağır eleştiri niteliğindeki davranış”, “kaba söz” ve “kaba ve nezaket dışı hitap tarzı” olduğu belirtilerek, bu tür davranışların hakaret suçunu oluşturmayacağı savunuldu.

Kararda ayrıca, “Açık olmayan bazı sözlerin hakaret kapsamına girip girmediğinin değerlendirilmesi için bu sözlerin içeriğinin bulunması ya da çok açık biçimde anlaşılır olması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

KARAR ELEŞTİRİLERİN HEDEFİ OLDU

Sosyal medyadaki denetimsizliğin gündemde olduğu ve sosyal medya yasasının hazırlandığı şu dönemde alınan karar, eleştirilerin hedefi oldu.

Karar sonrası bazı Twitter'da paylaşımda bulunan bazı kullanıcılar "Böyle giderse küfrün önü alınamaz" yorumunda bulundu.

Bu kararlarla küfrün önü nasıl alınacak? ile ilgili etiketler Canan Kaftancıoğlu Nevşin Mengü Berna Laçin Twitter hakaret feyza altun
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.