'Bu kadarına da pes' dedirten anlar: Çin'de bir kadın 'Kimono giydiği için' gözaltına alındı

Sert hükümet politikaları ve insan hakları ihlalleri ile sık sık gündeme gelen Çin'den gelen bir görüntü sosyal medyada gündem oldu. Sokakta bir fotoğraf çekimi yapan bir kadın 'kimono giydiği için' gözaltına alındı. Saatlerce gözaltında tutulan kadının kimonosuna el kondu.

İnsan hakları ihlalleri nedeniyle başta ABD olmak üzere Batı ülkelerinin hedefinde olan Çin'den gelen bir görüntü sosyal medyada gündem oldu. Çinli bir kadın Japonların geleneksel kıyafeti kimono giydiği için gözaltına alındı. Suzhou kentinde halka açık bir alanda fotoğraf çekimi yapan kadın polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Çinli bir kadın kadın, Summer Time Rendering adlı manga serisi ile ilgili yapılan costplay çekiminde kimono ile yer aldı. Polis ekipleri çekime müdahale ederek kimono giyen kadını gözaltına almaya çalıştı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde kadın durumu açıklamaya çalışırken polis ekipleri "Eğer Hanfu giyseydin bunları söylemezdim. Ama bir Çinli olarak kimono giyiyorsun. Sen bir Çinlisin, değil mi?" dedi.

Çinlilerin geleneksel giysisi olan hanfu giymediği için polislerin tepki gösterdiği kadın hakkında polisler, muhalifler için sıkça kullanılan, "kavga çıkarmak ve sorun çıkarmaktan" şüphelendiklerini söyledi.

Polis ekiplerinin gözaltına aldığı kadın saatlerce gözaltında tutulduğunu ve kimonosuna el konduğunu söyledi. Öte yandan gözaltına alınan Çinli kadın telefonunun incelendiğini ve polis ekiplerinin "Konuyu sosyal medyaya taşımaması gerektiğini" söylediğini aktardı.

Suzhou polis yetkilileri sosyal medyada tartışma konusu olan gözaltı hakkında resmi bir açıklama yapmadı.

ÇİNLİLERİN JAPONLARA DÜŞMANLIĞI UZUN YILLARA DAYANIYOR

Sosyal medyada hızla paylaşılan video özellikle milliyetçi Çinliler tarafından tepkiyle karşılandı. İkinci Dünya Savaşı yıllarında Çin'i işgal eden ve katliamlara imza atan Japonya'ya karşı düşmanlık hâlâ devam ediyor. Japon düşmanlığı Çin'in yanı sıra Güney Kore'de de yıllardır devam ediyor. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise aşırı milliyetçi tepkileri yumuşatmaya çalıştı.

'Bu kadarına da pes' dedirten anlar: Çin'de bir kadın 'Kimono giydiği için' gözaltına alındı ile ilgili etiketler Çin Kadın Gözaltı kimono
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.