Borç yükünüzü yanlış kredi kartı kullanımı ile artırıyorsunuz! Kredi kartı kullanırken nelere dikkat edilmelidir? Kredi kartı harcamaları nasıl olmalıdır?

Doğru kullanılmaları durumunda kişilerin ekonomik yüklerini büyük oranda hafifleten kredi kartları, son dönemlerde giderek büyüyen geçim derdi sebebi ile önemli bir çözüm yolu olarak değerlendirilmeye başlandı. Bu noktada kredi kartı kullanıcılarını uyaran uzmanlar, kredi kartı harcamalarında dikkat edilmesi gereken noktalar ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu. İşte detaylar…

Senelerdir hem kamu bankalarının hem de özel bankaların en çok tercih edilen ürünlerinden olan kredi kartları, son dönemlerde gerek ekonomi piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmeler gerek ise de diğer alanlarda ortaya çıkan olumsuz durumlar sebebi ile milyonlarca tüketici tarafından bir çözüm yolu olarak değerlendirilmeye başlandı. Geçim dertleri günden güne büyüyen tüketiciler tarafından kullanılan kredi kartlarına ilişkin resmi açıklamalarda bulunan yetkililer, kredi kartı borçlarının rekor seviyelere ulaşmış olduğuna işaret etti.

Kullanım koşullarına uygun kullanıldıklarında gündelik hayatın ekonomik yükünü büyük ölçüde hafifleten kredi kartları, uzmanların gündemlerinde de yer almaya başladı. Bu noktada ilgili ürünlerin kullanımlarında yapılan ve dolayısı ile kişilerin borç yüklerini artıran kredi kartlarına dikkat çeken Posta Gazetesi yazarı Bilal Emin Turan, kredi kartı harcamalarında yapılan yanlışları ele aldı.

“KENDİ PARAM OLARAK DÜŞÜNMEYİN!”

Borç yükünüzü yanlış kredi kartı kullanımı ile artırıyorsunuz! Kredi kartı kullanırken nelere dikkat edilmelidir? Kredi kartı harcamaları nasıl olmalıdır?

Kullanıcının mevcut gelirinin 4 katına kadar kredi kartı limiti verildiğini belirten uzmanlar, bu limitin kullanıcılar tarafından “Benim param” düşüncesi ile değerlendirildiğine dikkat çekti. Kredi kartına tanımlanan limitlerin bir borç olarak görülmesi gerektiğini ve bu çerçevede de dikkatli harcanması gerektiğini ifade eden uzmanlar, kredi kartı borcunu kapattıktan sonra ellerinde nakit para kalmayan tüketicilerin harcama alışkanlıklarını değiştirmeleri gerektiğini belirtti.

BU AYRINTILARA DİKKAT!

Çoğu kredi kartı kullanıcısının kredi kartı ekstresinde yer alan tüm borcu değil asgari borcu yatırmak durumunda kaldığını ifade eden uzmanlar, bu ödeme yaklaşımının borç yükünü daha da artırdığını ve gereksiz yere faiz uygulamalarına sebep olduğunu belirtti. Ayrıca gününde ödenmeyen kredi kartı borçlarının da faiz uygulamasına tabi tutulduğunu ifade eden uzmanlar, kredi kartı borcu ödeme tarihlerinin, maaş yatış tarihlerine göre düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Borç yükünüzü yanlış kredi kartı kullanımı ile artırıyorsunuz! Kredi kartı kullanırken nelere dikkat edilmelidir? Kredi kartı harcamaları nasıl olmalıdır? ile ilgili etiketler borç Kredi kartı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.