Bodrum'da bir yangın daha: Alevler, yerleşim alanına 150 metre uzakta, 3 otel tahliye edildi

Daha önce Muğla'nın Meşelik ilçesinde çıkan ve Bodrum'a sıçramasının ardından söndürülen yangından sonra bir yangın daha çıktı. Bodrum'da makilik alanda çıkan yangın yerleşim birimlerine 150 metre mesafeye kadar geldi. Yangın nedeniyle 5 yıldızlı 3 otel tahliye edilirken ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki makilik alanda çıkan yangında alevler, İçmeler Mahallesi'nde tersaneler ve otellerin bulunduğu bölgeye ulaştı.

Polis ekipleri, 5 yıldızlı 3 oteli tahliye etti. İtfaiye ekipleri ve orman arazözleri karadan, takviye olarak gönderilen 1 helikopter de havadan müdahale edip, alevlerin önünün kesti. Tersanede çalışanları da hortumlarla su sıkarak söndürme çalışmalarına destek verdi. Rüzgarın da yön değiştirmesiyle alevler Kızılağaç Mahallesi'ne doğru yöneldi.

Bodrum'da bir yangın daha: Alevler, yerleşim alanına 150 metre uzakta, 3 otel tahliye edildi

Geniş bir alanda etkili olan yangında, rüzgarın sürekli yön değiştirmesi nedeniyle faklı bölgelerde alevlenmelerin yaşanması söndürme ekiplerine zor anlar yaşatıyor. Yoğun duman da çalışmaları zorlaştırıyor.

Dumandan etkilenen 2 itfaiye eri ve 2 beton mikseri şoförüne bölgede hazır bekletilen ambulansta ayakta müdahale edildi.

YERLEŞİM ALANINA 150 METRE UZAKLIKTA

Alevlerin yaklaşık 150 metre uzaklıktaki yerleşim alanına sıçramaması için yoğun çalışma yürütülüyor.

Öte yandan, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yoğunluk oluşmaması için yolda güvenlik önlemi aldı.

Bodrum'da bir yangın daha: Alevler, yerleşim alanına 150 metre uzakta, 3 otel tahliye edildi - Resim : 2

OTEL VE EVLERİN TEDBİR AMAÇLI TAHLİYESİNE BAŞLANDI

Kumbahçe Mahallesi'nde çıkan yangın rüzgarın etkisiyle İçmeler Mahallesi'ndeki tersaneye kadar ulaştı. Tedbir amaçlı bölgedeki otel ve evleri boşaltma çalışmaları başlatıldı.

Oteldeki yerli ve yabancı turistler tekne ve sahil güvenlik botlarıyla denizden tahliye ediliyor.

Öte yandan yangının çıkış nedenine ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Bodrum'da bir yangın daha: Alevler, yerleşim alanına 150 metre uzakta, 3 otel tahliye edildi - Resim : 3

GÜVERCİNLİK'TEKİ YANGIN DÜN KONTROL ALTINA ALINMIŞTI

Muğla'nın Milas ilçesi Meşelik Mahallesi'nde dün çıkan ve rüzgarın da etkisiyle Bodrum'un Güvercinlik Mahallesi'ne sıçrayan yangın kontrol altına alınmıştı. Havadan ve karadan soğutma çalışmalarının yapıldığı yangında, ilk belirlemelere göre 80 hektarlık alan zarar gördü.

Bodrum'da bir yangın daha: Alevler, yerleşim alanına 150 metre uzakta, 3 otel tahliye edildi - Resim : 4

Bodrum'da bir yangın daha: Alevler, yerleşim alanına 150 metre uzakta, 3 otel tahliye edildi ile ilgili etiketler Bodrum Yangın Orman Yangını otel tahliye
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.