Bitcoin ve kripto para piyasasında son durum! (01.06.2023)

Bitcoin (BTC), son günlerde önemli bir değer kaybı yaşıyor ve bu da birçok yatırımcıların aklında bazı soru işaretleri oluşmasına neden oluyor. Son piyasa istikrarsızlığıyla birlikte, herkesin aklını karıştıran Bitcoin, daha yükselip yükselmeyeceği veya 26.000 dolar seviyesinin altına düşmeye devam edip etmeyeceği bir çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki Bitcoin'de son durum ne? İşte 01.06.2023 Bitcoin fiyat tahmini ve kripto para piyasasında son durum...

Bitcoin ve kripto para piyasası etrafında heyecan artmaya devam ederken, kripto para birimi yatırımlarında sürekli değişip duran gelecek yörüngesi ve fiyatları kafaları karıştırıyor. Peki bu yükseliş içinde Bitcoin'in son durumu ne? İşte 01.06.2023 Bitcoin fiyat tahmini ve kripto para piyasasında son durum...

Bitcoin'in son fiyat hareketleri yatırımcılar arasında endişelere yol açıyor. Piyasa duyarlılığı değişirken gözler 26.600 dolarlık kritik destek seviyesine çevrildi.

Avrupa Birliği (AB), Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) çerçevesi olarak bilinen bir yasa tasarısını resmen imzaladı. İlk olarak 2020'de tanıtılan yasa tasarısı, AB bölgesindeki kripto varlıklar için sağlam bir düzenleyici çerçeve oluşturmayı amaçlıyor.

Maliye bakanlarının onayını alan yasa tasarısı, İsveç Kırsal İşler Bakanı Peter Kullgeren ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola tarafından 31 Mayıs'ta resmen imzalandı.

Üç yıl boyunca MiCA çerçevesi, nihai onayına ulaşmadan önce AB milletvekilleri arasında kapsamlı tartışmalar ve müzakerelerden geçti. Çerçeve, AB üye devletlerinde kripto varlıkları için birleşik bir düzenleyici ortam yaratmayı amaçlıyor. Yasa, 2024 yılında yürürlüğe girecek ve AB bölgesinde faaliyet gösteren kripto firmaları için düzenlemenin başlangıcı olacak.

31 Mayıs'ta Birleş Arap Emirlikleri (BAE) Merkez Bankası, sanal varlıklar, kripto para birimleri ve NFT'ler için kara para aklamanın önlenmesi (AML) önlemlerine ilişkin yeni kılavuzun sunulduğunu duyurdu. Bu kılavuzun odak noktası, BAE'de faaliyet gösteren finansal kurumların AML ve CTF (Terörle Mücadele Finansmanı) önlemlerine uymasını sağlamak amaçlı olacak. Öncelikli amaç, terörün finansmanı ve kara para aklama gibi yasa dışı faaliyetleri önleyecek tedbirlerin uygulanmasıdır. Yeni kılavuz, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından belirlenen standartlarla uyumlu olacak ve bunları BAE'nin düzenleyici çerçevesine dahil edecek.

BİTCOİN SON DURUM

Bitcoin, 1 Haziran itibariyle 26.900 dolardan işlem görüyor ve son 24 saatte yaklaşık %1'lik bir düşüş gösteriyor. Önde gelen kripto para birimi, düşüş eğilimini yansıtarak art arda dördüncü düşüş hareketini sürdürdü. Bitcoin'in fiyatı, 26.850 seviyesinde gezinen hafif bir düşüş eğilimi gösteriyor.

Bitcoin ve kripto para piyasasında son durum! (01.06.2023)

Dört saatlik zaman diliminin analizi, Bitcoin'in şimdiden %78,6 Fibonacci düzeltme seviyesine ulaştığını ve ardından 26.650'deki bir sonraki destek seviyesine düştüğünü ortaya koyuyor. Bu destek seviyesinin önemi ihlali potansiyel olarak Bitcoin fiyatında yükselişin tersine dönmesini tetikleyebilir. 50 günlük üstel hareketli ortalama hareket, aşağı yönlü yutan bir şamdan oluşumunun varlığı ile satışa yakın bir piyasanın hakim olduğunu gösteriyor.

(Not: Bu haber bir yatırım tavsiyesi taşımaz! Bitcoin'in fiyat tahmini ve kripto para piyasasındaki haberler, bundan sonraki yatırımlarınıza yönelik herhangi bir öneri teşkil etmez. Tüm alacağınız kararlar size aittir.)

 

 

Bitcoin ve kripto para piyasasında son durum! (01.06.2023) ile ilgili etiketler BTC Kripto para Bitcoin
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.