Birgün'ün TSK haberi nedir? BirGün sahibi kim?

Birgün'ün TSK haberi nedir? BirGün'ün Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak sosyal medyadaki skandal paylaşımı gündeme oturdu. SDF'ye dayandırılan haberde TSK'nın sivil bölgelere hava saldırısı yaptığı şeklinde alçak satırlar yer aldı. Detaylar haberimizde...

Birgün'ün TSK haberi nedir? Barış Pınarı Harekatı dün başladı. BirGün Gazetesi'nin sosyal medya hesabından Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin skandal bir haber başlığı paylaşıldı. O haberde yer alan satırlar gündeme oturdu.

SDF'ye dayandırılan haberde, bir sivilin bile burnunun kanamaması için canını riske attığı daha önceki operasyonlarla tescillenen TSK'nın sivil bölgelere hava saldırısı yaptığı şeklinde alçak satırlar yer aldı.

Birgün'ün TSK haberi nedir? BirGün sahibi kim?

Sosyal medya paylaşımında habere ilişkin ''SDF: Türk savaş uçakları sivil bölgelere hava saldırısı düzenlemeye başladı'' şeklinde skandal ifadeler yer aldı.

Türkiye aleyhine gerçekleştirilen kara propagandaya alet olan BirGün büyük tepkiye neden olurken, vatandaşlar savcıları göreve davet etti.

BirGün gazetesi internet sorumlusu Hakan Demir'in sosyal medyadan bu sözlerle duyurulan harekat haberi nedeniyle gözaltına alındığı tahmin ediliyor.

Türkiye karşıtı bu skandal paylaşıma sosyal medyadan çığ gibi tepki yağdı.

78 KİŞİYE YASAL İŞLEM YAPILDI

TSK'nin başlattığı operasyonla ilgili dün gece, 78 kişi hakkında yasal işlemler başlatılmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Barış Pınarı Harekatı üzerinden ülkemiz aleyhinde kara propaganda yaparak halkı kin ve nefrete tahrik eden, güvenlik güçlerimizin itibarını zedelemek maksadıyla kaynaksız ve yalan paylaşımlarda bulunan, terör örgütü propagandası yaptığı görülen 78 şahıs ile ilgili gerekli yasal işlemlere başlanılmıştır." ifadeleri yer almıştı.

 BİRGÜN

Yayın hayatına 14 Nisan 2004'te başlayan gazetenin sahibi Birgün Yayıncılık ve İletişim Ticaret AŞ'dir.

Birgün'ün TSK haberi nedir? BirGün sahibi kim? ile ilgili etiketler TSK Haber BirGün
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.