Bir ilişkiniz var ve başka birine ilgi duyuyorsunuz! Uzmanlar ne yapmanız gerektiğini açıkladı

Romantik partnerinizden başka birine ilgi duymak, insanların tek eşli bir ilişkide yaşayabileceği en sıkıntılı ikilemlerden biridir. Ama aynı zamanda en yaygın olanlardan biridir. Uzmanlar başka brine ilgi duyduğunuzda ne yapmanız gerektiğini açıklıyor!

Aslında, 2016'da yapılan bir anket, ilişki içindeki insanların yüzde 50'sinin eşlerinden başka birine karşı hisleri olduğunu, beş yetişkinden birinin ise başka birine aşık olduğunu itiraf ettiğini ortaya koydu. Ancak bu ikilemin nasıl ele alınacağı, mevcut ilişkinizin durumu ve en önemlisi, çekiciliğinizin zararsız bir aşk olarak mı yoksa daha derin bir şey olarak mı görülüp görülemeyeceği gibi çok sayıda faktöre bağlıdır.

Partnerinizden başka birine ilgi duyduğunuzu hissederseniz ne yapmanız gerektiği konusunda ilişki uzmanları konuştu! İşte uzmanların bu aşk üçgeninde ne yapacağınıza dair verdiği tavsiyeler…

Mevcut ilişkiniz hakkında ne hissettiğinize karar verin

Bir ilişkiniz var ve başka birine ilgi duyuyorsunuz! Uzmanlar ne yapmanız gerektiğini açıkladı

Başka birine ilgi duymanızın nedenini düşünün: Partnerinizin olmadığı bir şeyi mi sağlıyorlar? Durum buysa, ilişki psikoloğu Madeleine Mason-Roantree, mevcut ilişkinizde neyin eksik olduğunu düşünmek için biraz zaman ayırmanızı önerir. "Neyin eksik olduğunu düşünün ve bunu önce eşinizle konuşun" diyor. "Dış çekiciliğinizi bu aşamada konuşmaya dahil etmenize gerek yok." Partneriniz bu konuşmaya iyi yanıt veriyor ve bu diğer kişinin yapabileceğini düşündüğünüz her şeyi size sağlamaya başlıyor olabilir. Eğer öyleyse, sorun çözüldü.

Panik yapma

Sevgi dolu bir ilişki içindeyken birdenbire kendinizi başka birini düşünürken bulursanız, bu kafa karışıklığına, korkuya ve özellikle de endişeye yol açabilir. Ancak flört koçu James Preece, bu tür tepkilerin her zaman gerekli olmadığını söylüyor. "Sert bir şey yapmadan önce, bir adım geri atın. Mutlu bir ilişki içinde olsanız bile, diğer insanları hayal etmeye devam etmeniz son derece normal" diye açıklıyor.

"Biriyle ilişki içinde olabilirsin ve yine de onu gördüğünde yakışıklı bir insanı takdir edebilirsin. Şurada ya da orada biraz fantezi, hepsi bu kadar olduğu sürece sağlıklıdır.”

Sınırlarınızı belirleyin

Preece'nin yukarıda açıkladığı gibi, bir ilişki içindeyken insanlara ilgi duymanız normaldir. Klinik psikolog Marc Hekster, sınırlarınızı belirleyebildiğiniz sürece zararsız da olabilir, diye açıklıyor. "Bir ilişki içinde olmanın bir kısmı, kaçınılmaz olarak, diğer insanlara olan çekimi yönetmeyi ve bunun sizi ve ilişkinizi etkilemesini önleyen bir sınır oluşturmayı içerir" diye açıklıyor.

"Bu sınır endişe veya çatışma yaratıyorsa veya çekime göre hareket etme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunuzu hissediyorsanız, o zaman nedenini anlamak önemlidir."

Bir ilişkiniz var ve başka birine ilgi duyuyorsunuz! Uzmanlar ne yapmanız gerektiğini açıkladı ile ilgili etiketler Sevgili Aldatma
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.