Binaları kentsel dönüşüm uygulamalarına dahil edilen kiracılar dikkat! Bakanlık iki kira bedelini hesaplarına aktaracak!

Senelerdir yürürlükte olan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yönetiminde yürürlüğe geçirilen kentsel dönüşüm uygulamaları, şubat ayında meydana gelen Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından daha da dikkat çekici hale gelmeye başladı. Yetkililer, kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında birçok kiracının haberdar olmadığı o hizmete dikkat çekti. İşte ayrıntılar…

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve tüm Türkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli yıkıcı depremler, bina güvenliğinin insan hayatı üzerinde ne derece bir öneme sahip olduğunu bir kere daha gözler önüne serdi. Sağlam olmayan veya deprem mevzuatına uygun olarak inşa edilmeyen yüz binlerce binanın yıkılmasının ve on binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde tekrar gündeme gelen kentsel dönüşüm uygulamaları, milyonlarca vatandaş tarafından yakın takip altına alındı.

Hasarlı binaların yıkılması veya yenilenmesi olarak hayata geçirilen kentsel dönüşüm projelerinin can ve mal güvenliği açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten yetkililer, ilgili uygulamalar kapsamında hem ev sahiplerine hem de kiracılara birtakım hakların tanımlandığına dikkat çekti. Kiracıların ilgili yapının yenilenmesine veyahut da yıkılmasına itiraz haklarının bulunmadığını ifade eden yetkililer, taşınma işlemlerine verilen ve birçok kiracı tarafından bilinmeyen nakdi destekleri tek tek açıkladı.

YIKILAN EV İÇİN ÖNCELİK KİRACILARDA!

Binaları kentsel dönüşüm uygulamalarına dahil edilen kiracılar dikkat! Bakanlık iki kira bedelini hesaplarına aktaracak!

Kiracıların, oturdukları binaların kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılma kararlarına itiraz haklarının bulunmadığını ifade eden yetkililer, proje kapsamında kat hakkı bulunan ev sahiplerinin ilgili daireleri satılığa çıkarmaları durumunda birincil satın alma hakkının eski kiracılara verildiğini belirtti.

İKİ KİRA BEDELİ KADAR DESTEK!

Birçok kiracının kentsel dönüşüm projeleri kapsamında verilen nakit desteklerinden haberdar olmadığını ifade eden yetkililer, konuya ilişkin yasal çerçeveyi paylaştı. Kiracının oturduğu binanın kentsel dönüşüm projesi kapsamında yenilenmesine karar verilmesi durumunda tahliye esnasında taşınma masrafı olarak bakanlıktan 2 aylık kira bedeli kadar destek alabileceğini ifade eden yetkililer, başvuruların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İl Müdürlüklerine şahsen yapılması gerektiğine işaret etti.

Binaları kentsel dönüşüm uygulamalarına dahil edilen kiracılar dikkat! Bakanlık iki kira bedelini hesaplarına aktaracak! ile ilgili etiketler kentsel dönüşüm
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.