Bedava doğal gaz müjdesi sonrasında metreküp fiyatları belli oldu: 25 metreküp doğal gaz için ne kadar ödenecek?

Karadeniz gazının kullanılmaya başlaması ile yapılacak indirimler belli oldu. Bu nedenle pek çok kişi metreküp fiyatlarını araştırıyor. 25 metreküp üzerinden ne kadar ödeneceği merak ediliyor. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğal gazın 2023 yılında belirli tarihlerde bedava olacağını açıkladı. Karadeniz gazının kullanılmaya başlaması neticesinde verilen müjdeli haber, halk arasında büyük sevinç yarattı.

Ne kadar doğal gaz faturası ödeyeceğini merak eden kişiler, yoğun bir şekilde metreküp fiyatları hakkında araştırma yapıyor. Bu sayede indirim sonrası ne kadar ödeme yapacağını öğrenmeye çalışıyor. Bu arada indirim kararı Resmi Gazete’de de yayımlandı. Buna göre doğal gaz bir ay bedava olacak. 25 metreküplük tutar ise 1 yıl boyunca ücretsiz olarak kullanılacak. Kararın açıklanmasından sonra en fazla merak edilen konulardan biri 25 metreküp fiyatı oldu.

DOĞAL GAZ METREKÜP FİYATI

İGDAŞ internet sitesi üzerinden elde edilen verilere göre 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 4638 TL olarak açıklandı. 1 metreküp fiyatı ise 4,63 TL olarak belirtildi.

Buna göre 25 metreküp fiyatı 115-120 TL arasında oluyor.

DOĞAL GAZ NE ZAMAN BEDAVA OLACAK?

Bedava doğal gaz müjdesi sonrasında metreküp fiyatları belli oldu: 25 metreküp doğal gaz için ne kadar ödenecek?

Pek çok kişi doğal gazın ne zaman bedava olacağını araştırıyor. Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre 24 Nisan be 31 Mayıs arasında doğal gaz faturaları için ödeme alınmayacak. 01.05.2024 tarihine kadar olan faturalar içinse 25 metreküplük bir kısım için ödeme yapılmayacak.

25 metreküpe kadar olan faturalar için gerekli ödemeler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı aracılığıyla yapılacak. Doğal gaz faturalarında yapılan indirim konutlarda büyük kolaylık sağlayacak. Bu sayede en azından faturaların belirli bir kısmı için indirimden yararlanmak mümkün olacak.

2024 yılına kadar sürecek indirim ve bedava kullanımların sonrasında da devam etmesi bekleniyor. Bu sayede doğal gaz harcamalarının yüksek maliyetlerinden korunmak mümkün olacak. 2024 yılında indirim oranının ne kadar olacağı merak ediliyor. Yüksek indirimler sayesinde vatandaşın tasarrufunun da artması ve daha fazla ısınabilmesi bekleniyor.

Bedava doğal gaz müjdesi sonrasında metreküp fiyatları belli oldu: 25 metreküp doğal gaz için ne kadar ödenecek? ile ilgili etiketler doğal gaz
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.