Bayramların yeni gözdesi fındıklı baklava nasıl yapılır? Çıtır çıtır fındıklı baklava tarifi

Fındıklı baklava nasıl yapılır? Kurban Bayramı yaklaşıyor. Bayram daha gelmeden 'ne tatlısı yapacağım?' telaşına düştüyseniz bu baklava tarifi kurtarıcınız olacak. Bayramda komşularınız ve misafirlerinize sunacağınız bu fındıklı baklavayı yiyenler sizden bir tabak daha isteyecek. Peki Kurban Bayramı'nın yeni gözdesi fındıklı baklava nasıl yapılır? İşte çıtır çıtır fındıklı baklava tarifi...

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala farklı tatlı tarifleri merak ediliyor. Bu nedenle 'Hangi tatlıyı yapsam?' veya 'Kurban Bayramı'nda hangi tatlılar yapılır?' gibi bir çok başlık kullanıcılar araştırılıyor. Bayram tatillerininde eğer misafirlerinize sunacak tatlı arıyorsanız 'fındıklı baklava' tarifini deneyebilirsiniz. Bayramların vazgeçilmezi olan baklavaların birçok çeşidi vardır. Kurban Bayramı'nın yeni gözdesi fındıklı baklava nasıl yapılır? İşte çıtır çıtır fındıklı baklava tarifi...

FINDIKLI BAKLAVA İÇİN GEREKEN MALZEMELER;

-1 paket baklavalık yufka

-400 gram tuzsuz tereyağı (eritilmiş)

-2 su bardağı iri dövülmüş fındık

-1,5 su bardağı toz şeker

-1 su bardağı su

-1 yemek kaşığı limon suyu

-Yarım çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

FINDIKLI BAKLAVA ŞERBETİ

-2 su bardağı toz şeker

-2 su bardağı su

-1 yemek kaşığı limon suyu

Bayramların yeni gözdesi fındıklı baklava nasıl yapılır? Çıtır çıtır fındıklı baklava tarifi

FINDIKLI BAKLAVA NASIL YAPILIR?

1) Öncelikle şerbeti hazırlamak için bir tencereye suyu ve şekeri koyun. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin ve 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın. Soğuması için kenara alın.

2) Fındıklı iç harcı için, iri dövülmüş fındıkları bir kaseye alın ve içerisine toz şekeri ekleyin. Eğer isterseniz tarçın da ekleyebilirsiniz. Karıştırın ve kenara koyun.

3) Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın.

4) Baklavalık yufkaları tezgaha serin ve üzerine eritilmiş tereyağından sürün. Ardından ikinci bir yufkayı üzerine yerleştirin ve bu yufkaya da tereyağı sürün. Bu işlemi toplamda 5 yufka için tekrarlayın.

5) Üzerine fındık şeker karışımından serpin ve yufkaları rulo şeklinde sarın.

6) Ruloları istediğiniz büyüklükte kesin. Genellikle 3-4 cm genişliğinde kesilir.

7) Kesilen baklavaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kalan tereyağını üzerlerine gezdirin.

8) Önceden ısıtılmış fırında altın rengini alana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

9) Fırından çıkan sıcak baklavaları soğuyan şerbetin içine alın ve şerbeti iyice çekmeleri için yaklaşık 1 saat bekletin.

10) Şerbetini çekmiş ve soğumuş olan fındıklı baklavanızı servis yapabilirsiniz.

Bayramların yeni gözdesi fındıklı baklava nasıl yapılır? Çıtır çıtır fındıklı baklava tarifi ile ilgili etiketler Baklava Yemek Tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.