Bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolu: Yumurtalı ekmek! Yumurtalı ekmek nasıl yapılır?

Herkesin, şimdi olmasa da küçüklüğünde mutlaka tükettiği yiyecekler arasında baş sırada yer alan yumurtalı ekmek, ramazan ayında da arama motorlarında en çok sorgulanan başlıklardan biri oldu. Peki, doğru yumurtalı ekmek nasıl yapılır? Yumurtalı ekmek hazırlamak için gereken malzemeler nelerdir? İşte yumurtalı ekmek tarifine ilişkin ayrıntılar…

Ramazan ayına girilmesi ile birlikte birçok evde iftar ve sahur telaşı başladı. 3’üncü haftanın geride bırakıldığı şu günlerde halen ilk günkü heyecan ile sofralar kurmaya devam eden insanlar, alternatif tarifleri araştırmaya başladı. Özellikle gün içerisinde yeme- içme faaliyeti olmadığından yanlış hesaptan ötürü alınmış olan fazla ekmeklerin nasıl değerlendirilebileceği merak konusu oldu.

Sahur ve iftar sofralarına fazladan ekmek alan ve gün içerisinde ekmek tüketimi olmadığı için bayat ekmek çıkmazına giren birçok kişi, ekmekleri nasıl değerlendirebileceklerini araştırmaya başladı. Bu noktada öne çıkan tariflerden biri de yumurtalı ekmek oldu. Şimdi olmasa da küçükken mutlaka herkesin sıklık ile tükettiği yiyecekler arasında bulunan yumurtalı ekmek, arama motorlarında sık sık sorgulanmaya başlandı. Peki, doğru yumurtalı ekmek nasıl hazırlanır? Yumurtalı ekmek nasıl yapılır?

YUMURTALI EKMEK HAZIRLAMAK İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Hem ekonomik hem doyurucu hem de israf önleyici bir yiyecek olan yumurtalı ekmek için gereken malzemeler şu şekildedir:

  • 3 adet yumurta, 1 tane bayat ekmek, yarım su bardağı süt, 1 çay kaşığı tuz.

YUMURTALI EKMEK NASIL HAZIRLANIR?

Bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolu: Yumurtalı ekmek! Yumurtalı ekmek nasıl yapılır?

Yumurtalı ekmek her ne kadar kolay bir yemek olarak görülse de bazı önemli püf noktalara sahiptir. Bu noktaların başında ise ekmeğin yeterince bayat olması gelir. Henüz bayatlamaya başlamış olan veya bayat olmayan ekmek, kızarmayacağı için kısa süre içerisinde hamurlaşır. Bu neden ile lezzetli bir yumurtalı ekmek hazırlayabilmek için ekmeğin mutlaka bayat olması gerekir. Ayrıca kızartılacak olan ekmek dilimlerinin ince olmaması gerekir.

Ekmek dışında kalan tüm malzemeleri bir tabağa alın ve çırpın. Tüm malzemeler karıştıktan sonra dilim ekmeklerin her iki yüzünü de karışıma batırdıktan sonra kızmış yağın içine atın. Kızaran ekmekleri, havlu kağıdı serili bir tabağın içine alın.

Bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolu: Yumurtalı ekmek! Yumurtalı ekmek nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Yemek Tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.