Başarılı tüm öğrencilere 1600 lira yardım parası veriliyor! İşte SED eğitim yardımı başvuru formu

İlkokuldan başlayarak üniversiteye kadar tüm başarılı öğrencilere 1600 lira yardım parası veriliyor. Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde bu yardımlardan eğitimlerinde başarılı tüm öğrenciler yararlanıyor. İşte, öğrencilere yardım parası için başvuru formu…

Her zaman desteklenen sosyal devlet anlayışı, 2022-2023 eğitim öğretim yılına az bir zaman kala bu sefer ilkokuldan üniversiteye kadar tüm öğrenciler için devreye giriyor. Başarılı tüm öğrencilere 1600 lira yardım parasından yararlanıyor.

Öğrencilere verilen 1600 lira yardım parasının nereden ve nasıl alınacağı konusunda aramalar devam ederken bu ödemelerin ailelerin ihtiyaç durumuna göre verildiği kaydedildi. Yaşanan ekonomik kriz baz alındığından bu dönem içerisinde az da olsa ailelerin yükünü hafifletecek proje kapsamında yardım parası alabilmek için Kaymakamlıklara bağlı olan SYDV şubelerine okul parası başvuru dilekçesi verilmesi gerekmektedir.

Başarılı tüm öğrencilere 1600 lira yardım parası veriliyor! İşte SED eğitim yardımı başvuru formu

Devlet tarafından öğrencilere verilen yardım paraları bazı durumlara göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Bakan Yanık tarafından yapılan son açıklamada, SED ile ihtiyaç sahibi aileler, çocuklarının başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılamak adına bazen zorluklar yaşayabilmektedir. İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ödenen SED miktarları son olarak 1259 liradan 1600 liraya kadar yükseltilmişti.

Öğrencilere SED Yardımı Başvuruları 2022

İlkokuldan başlayarak ortaokul, lise ve üniversiteye kadar eğitim gören öğrencilere 1600lira para yardımı yapılacak. SED başvurusu için tüm işlemler E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine de şahsen veya dilekçeyle de başvuru yapılabilmektedir.

NOT: Sosyal yardımlar ve bankaların düzenlemiş olduğu promosyonlarda tüm bilgiler internet kaynaklı olup verilen rakam ve tutarlardan SuperHaber ekibi sorumluluk kabul etmemektedir.

Başarılı tüm öğrencilere 1600 lira yardım parası veriliyor! İşte SED eğitim yardımı başvuru formu ile ilgili etiketler Öğrenci Sosyal Yardım yardım
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.