Bakan Koca: Spor müsabakaları tedbirlerle seyircili oynanabilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca1 Temmuz'da başlayacak kademeli normalleşme öncesi sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, gelecek sezon maçların seyircili oynanacağını açıklayarak, "Spor müsabakaları, sayıları belirlenerek tedbirlerle seyircili oynanabilecek" ifadelerini kullandı.

Kademeli normalleşmenin başlamasına 2 gün kala Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

1 Temmuz'da başlayacak kademeli normalleşmeyle birlikte tribünler de eski günlerine dönmeye hazırlanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada seyircilerin tribünlere geri döneceğinin müjdesini verdi.

"TEDBİRLERLE SEYİRCİLİ OYNANABİLECEK"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gelecek sezon maçların seyircili oynanacağını açıkladı. Bakan Koca, "Spor müsabakaları, sayıları belirlenerek tedbirlerle seyircili oynanabilecek." dedi.

Hindistan'da ortaya çıkan ve hızla yayılan Delta varyantıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Delta plus daha yok ama delta varyantı artıyor. Delta varyantı vaka sayısı 224'e, görülen il sayısı da 16 ilden 26 ile çıktı. 134 vaka İstanbul'da" dedi.

İSTANBUL'DA 134 DELTA VARYANTI VAKASI VAR

Son dönemin büyüyen tehlikesi Delta varyantı ile ilgili de açıklama yapan Bakan Koca, "Delta plus daha yok ama delta varyantı artıyor. İstanbul'da 134 delta varyantı tespit edildi. 26 ilde vaka sayısı 224'e çıktı" ifadelerini kullandı.

İKİ DOZ AŞININ ARASI KISALABİLİR

Öte yandan Biontech'de iki doz aşının arasının kısalabileceğine dikkat çeken Bakan Koca, "Yarın Bilim Kurulu'nda gündeme gelecek. Elimizde yeterli aşımız var. 4 haftaya çekilme durumu Bilim Kurulu'nun gündeminde olacak. 60 yaş üstü vatandaşlarımıza hatırlatma dozunun nasıl uygulanacağını da ele alacağız" diye konuştu.

"BU KISITLAMA DA KALKACAK"

Gece 24.00'ten sonraki müzik kısıtlaması getiren düzenlemeye ilişkin Bakan Koca, ''Biz bütün kısıtlamaların kalkmasından yanayız, bu da kalkacak'' ifadelerini kullandı.

KISITLAMA GECE 24.00'E ÇEKİLMİŞTİ

Geçtiğimiz Kabine toplantısı sonrası kademeli normalleşmede bir sonraki aşamada uygulanacak tedbirleri açıkladığı sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müzikle ilgili kısıtlamaları akşam 12'ye çekiyoruz. Kusura bakmayın, gece kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yoktur" demişti.

 

 

Bakan Koca: Spor müsabakaları tedbirlerle seyircili oynanabilecek ile ilgili etiketler 1 Temmuz maç Bakan Koca aşı kısıtlama tedbir delta
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.