Bakan Dönmez açıkladı: Deprem bölgesine elektrik ne zaman verilecek?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı illerden biri olan Adıyaman'da deprem dolasıyla arızalanan doğal gaz ve elektrik çalışmalarını yerinde inceledi. Bakan Dönmez, deprem bölgesinde vatandaşların dağıtım şirketlerine başvurmaları halinde, uzmanlarca onay verilen hasarsız konutlara elektrik verilebileceğini bildirdi. İşte detaylar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı illerden biri olan Adıyaman'da deprem dolasıyla arızalanan doğal gaz ve elektrik çalışmalarını yerinde inceledi.

Bakan Dönmez açıkladı: Deprem bölgesine elektrik ne zaman verilecek?

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, dün geceyi depremzedelere kapılarını açan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü'nde geçiren Dönmez, bu sabah da sahadaki çalışmaları takip etti.

İlk olarak bölgedeki doğal gaz hattı onarım çalışmalarını inceleyen Dönmez, burada Uşak, Ankara ve çevre illerden gelen çalışanlardan bilgi aldı.

Dönmez, daha sonra elektrik dağıtım ekiplerinin trafo tamir çalışmalarını yürüttüğü bölgeye geldi.

Burada çalışmaların bir an öncesi bitmesi için talimat veren Dönmez, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'a doğru harekete geçti.

ONAY VERİLEN HASARSIZ KONUTLARA ELEKTRİK VERİLEBİLECEK

Bakan Dönmez, deprem bölgesinde vatandaşların dağıtım şirketlerine başvurmaları halinde, uzmanlarca onay verilen hasarsız konutlara elektrik verilebileceğini bildirdi.

 SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

 

Bakanı Dönmez, sosyal medya adresinden yaptığı paylaşımda "Adıyaman'da depremde hasar gören doğalgaz hatları onarım çalışmalarını inceledik. Şehirlerarası gaz taşıyan BOTAŞ'ın boru hatlarındaki hasarlar onarıldı. Şehiriçi gaz dağıtımında çalışmalar sürüyor. Gerekli kontroller yapılarak hasarsız binalara gazı peyderpey vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez açıkladı: Deprem bölgesine elektrik ne zaman verilecek? ile ilgili etiketler deprem Kahramanmaraş Adıyaman Gaziantep Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Fatih Dönmez Diyarbakır
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.