'Aziz şehitlerimiz Osmanlı coğrafyasının şehitleri. Şam, Yemen ve sınır ötesinde onları anacağız!'

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Sarıkamış şehitleri anısına düzenlenen etkinlikleri canlı yayında aktardı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın geleneksel olarak her yıl düzenlediği "Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı" kapsamında etkinlikler başladı. Programın ilk gününde şehit ve gazi ailelerinin onuruna bir yemek verildi. Ardından Kazım Karabekir Camisi'nde mevlit okutuldu. Mevlid-i Şerif programının ardından katılımcılar 15 Temmuz Demorkasi Şehitleri Meydanı'nda bir araya gelerek Yukarı Sarıkamış Şehitliği'ne doğru meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

Bugünkü etkinlikler Sarıkamış Kayak Merkezi'ndeki Kardan Heykeller Sergisi ile başladı.

'Aziz şehitlerimiz Osmanlı coğrafyasının şehitleri. Şam, Yemen ve sınır ötesinde onları anacağız!'

SUPERHABER MUHABİRİ MEVLÜT YÜKSEL ANBEAN AKTARDI: DÜNYANIN HER YERİNDEN GELEN İNSANLAR ŞAŞKINLIKLA, AĞLAYARAK BU ANLARA ŞAHİT OLUYOR!

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, şehitleri anma etkinliklerini canlı yayında anbean aktardı. Yüksel, "7'den 77'ye herkes şehitlerimiz için burada. Çocuklar, yaşlılar ve yabancı turistler burada. Dünyanın her yerinden gelenler şaşkınlıkla, ağlayarak bu anlara şahit oluyor. Kardan heykeller, 200 kamyon buz getirilerek 10 gün içinde yapıldı. Mehmetçik  önünde saygı nöbeti tutuyor." ifadelerini kullandı.

'Aziz şehitlerimiz Osmanlı coğrafyasının şehitleri. Şam, Yemen ve sınır ötesinde onları anacağız!' - Resim : 2

"SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ BEYAZ BİR HÜZÜNDÜR, ISSIZ BİR ÖLÜMDÜR... TÜRK MİLLETİ ONLARI ASLA UNUTMAYACAK"

SuperHaber muhabiri Yüksel'in mikrofonuna konuşan Sarıkamış Platformu yetkilisi Oktay Yavlal, "1914'te şehitlerimiz dondurucu soğuğa ve Rus donanmasına rağmen hiçbir zaman geri adım atmadı. Sarıkamış şehitleri Çanakkale şehitleri gibi anılmalı. Sarıkamış şehitleri beyaz bir hüzündür, ıssız bir ölümdür. Şehitlerimiz bir ülkü uğruna canlarını feda ettiler. Türk milleti onları asla unutmayacak. Aziz şehitlerimiz Türk milletinin ve Osmanlı coğrafyasının şehitleridir. Şehitlerimizi Şam, Yemen ve diğer ülkelerde sınır ötesi noktalarda da anacağız." dedi.

Programın ardından saat 19.30'da Ekinata Grand Toprak Oteli'nde bir anma programı düzenlenecek.

9 OCAK PAZAR GÜNÜ ŞEHİTLERİN ANISINA ÇELENK BIRAKILACAK

Programın son günü 9 Ocak Pazar ise Anma Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Kızılçubuk Zirve Alanı'nda toplanacak katılımcılar, saat 10.30'da yürüyüşe geçecek. Yürüyüş, Ay Yıldız Tören Alanı'nda son bulacak.

Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çelenk konulacak ve protokol konuşmaları gerçekleştirilecek. Sarıkamış Şehitleri Anma Programı, saat 13.30'da Ay Yıldız Tören Alanı'nda düzenlenecek Çelik Kanatlar gösterisi ile tamamlanacak.

Sarıkamış Şehitleri Anma Programı'nın tamamını SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'Aziz şehitlerimiz Osmanlı coğrafyasının şehitleri. Şam, Yemen ve sınır ötesinde onları anacağız!' ile ilgili etiketler Kars mevlüt yüksel Sarıkamış harekatı sarıkamış şehitleri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.