Azerbaycan'dan İran'a çağrı: Terör eyleminin failleri bir an önce adalet önüne çıkarılmalı

Azerbaycan'ın İran'ın başkenti Tahran'daki büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenledi. Saldırısı sonrası Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ''Terör eyleminin failleri bir an önce adalet önüne çıkarılmalı'' ifadeleri yer aldı.

İran’da Azerbaycan büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenlendi, bir güvenlik amiri hayatını kaybetti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Hain saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Azerbaycan'ın yanındayız" dedi. Tahran Polis Komutanı Rahimi saldırganın yakalandığını duyurdu.

İran'ın Bakü Büyükelçisi Seyid Abbas Musevi, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne düzenlenen terör saldırısı nedeniyle Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne düzenlenen silahlı saldırı, terör eylemi şiddetle kınandı ve diplomatik misyonlara yönelik bu tür saldırıların kabul edilemez olduğu ve Diplomatik İlişkilere İlişkin Viyana Sözleşmesi esas alınarak büyükelçilik binasını her türlü saldırıdan korunmasının ve çalışanlarının güvenliğinin sağlanmasının, bunu kabul eden tarafın görevi olduğu karşı tarafın dikkatine sunuldu.

''FAİLLER CEZALANDIRILMALI''

Bu hususta İran'ın yetkili makamlarından, terör eyleminin failinin bir an önce adalet önüne çıkarılması, terör eyleminin kapsamlı bir şekilde araştırılması, suçun organize edilmesi ve gerçekleştirilmesinde diğer yer alanların da tespit edilerek cezalandırılmasını talep edildi.

''İLİŞKİLER DAHA DA GERGİNLEŞTİ''

Ayrıca son dönemlerde İran'da planlı bir şekilde Azerbaycan karşıtı kampanya yürütülmesinden üzüntü duyulduğu, yaşananların zaten karmaşık olan ilişkileri daha da gerginleştirdiği ifade edildi.

BAKÜ BÜYÜKELÇİSİ TERÖR EYLEMİNİ KINADI

İran'ın Bakü Büyükelçisi Seyyid Abbas Musevi ise Azerbaycan Büyükelçiliği'ne yönelik silahlı olayı şiddetle kınayarak yaşananlardan dolayı derin üzüntü duyduğunu, büyükelçilik çalışanının ailesine, aynı zamanda Azerbaycan hükümeti ve halkına başsağlığı dilediğini söyledi.

Büyükelçi Musevi, İran'ın ilgili makamları tarafından olaya derhal olaya müdahale edildiğini, halihazırda konunun ilgili kolluk kuvvetleri tarafından araştırıldığını, soruşturma süreci tamamlandıktan sonra detaylı bilgilerin kamuoyuna açıklanacağını sözlerine ekledi.

 

 


Azerbaycan'dan İran'a çağrı: Terör eyleminin failleri bir an önce adalet önüne çıkarılmalı ile ilgili etiketler Azerbaycan İran
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.