Ayasofya'ya ücretsiz otobüsle nasıl gidilir

Ayasofya'ya ücretsiz otobüs ring seferlerinin olup olmayacağı merak ediliyor. Bu tarihi ana az bir vakit kala Ayasofya'ya gitmek isteyenler için araştırdık. 24 Temmuz Cuma günü Ayasofya'ya ulaşım ücretsiz mi ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ayasofya'ya ücretsiz ring seferleri düzenliyor. 86 yıl son yaşanacak olan bu tarihi günde herhangi bir karışıklık olmaması için İBB önlemler almaya çalışıyor. İBB'nin yaptığı toplantıda Eminönü-Yenikapı-Kazlıçeşme ve Sultanahmet meydanları için önlemler alındı.

İBB'NİN ALDIĞI ÖNLEMLER

- İETT, Kazlıçeşme-Yenikapı-Sultanahmet güzergahında 25 otobüs ile ring sefer yapacak. Ulaşım ücretsiz sağlanacak.

- Eminönü-Sultanahmet-Beyazıt çatalında tramvay seferleri yapılmayacak.

- Haliç Köprüsü üzerinde devam eden derz çalışması durdurulacak.

- Eminönü itfaiye istasyonu personel sayısı artırılacak. Yenikapı-Kazlıçeşme meydanlarında 1, Sultanahmet meydanında 2 adet görevli araç konumlandırılacak.

İSPARK OTOPARKLARI ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK

- Gülhane içerisinde bulunan Kandil Restoran ve BELTUR Mobo Büfe 24 Temmuz Cuma günü 07.00-17.00 saatleri arasında kapatılacak.

- Yenikapı, Kazlıçeşme ve Gülhane’deki İSPARK otoparkları ücretsiz hizmet verecek.

MOBİL BÜFE VE ÇADIRLAR KURULACAK


- Kazlıçeşme Meydanında bulunan Fatih Camii, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Camii ile Yenikapı etkinlik alanında bulunan iki mescidin ses sistemi kontrol edilip, bakımı yapılacak, mobil şadırvan kurulumu gerçekleştirilecek.

- Yenikapı’ya 4 adet, Kazlıçeşme-Beyazıt-Eminönü meydanı, Cankurtaran Sultanahmet girişi gibi merkezi noktalarda birer adet mobil büfe ile toplam 6 Adet çadır kurulacak. Alanda toplam 25 biner su, maske, dezenfektan ve tek kullanımlık seccade dağıtılacak.

ETKİNLİKLER İPTAL EDİLECEK

- Yenikapı, Gülhane, Sultahmet, Firuzağa, Kazlıçeşme, Eminönü meydandaki tuvaletler 24 saat açık tutulacak, tuvaletler ücretsiz hizmet verecek.

- Alınan önlemler kapsamında, Yerebatan Sarnıcı 3 gün boyunca kapalı olacak. Yenikapı, Sultanahmet, Kazlıçeşme meydanlarındaki etkinlikler iptal edilecek.

Ayasofya'ya ücretsiz otobüsle nasıl gidilir ile ilgili etiketler İBB Ayasofya Ayasofya Camii nasıl gidilir ücretsiz ulaşım ring
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.