Avusturya mahkemesinden Sezgin Baran Korkmaz kararı

Avusturya'da tutuklanan SBK Holding'in firari sahibi Sezgin Baran Korkmaz için yapılan iade başvurusu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Avusturya makamları Korkmaz'ın 5 Temmuz'a kadar tutuklu kalmasını ve iade taleplerinin değerlendirileceği kararını aldı.

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın, hakkındaki iade taleplerinin değerlendirilmesi için 5 Temmuz'a kadar tutuklu kalması kararı alındığı öğrenildi.

Avusturya'da Türkçe yayımlanan Yeni Vatan Gazetesi (Neue Heimat Zeitung) yayıncısı Birol Kılıç, Viyana Ağır Ceza Mahkemesi yetkilisine atfen BBC Türkçe'ye açıklamasında, Sezgin Baran Korkmaz'ın hakim karşısında susma hakkını kullandığını, mahkemenin iade talebinin incelenmesi amacıyla tutukluluk süresinin 5 Temmuz'a kadar uzatılması kararı aldığını söyledi.

Avukatları, Sezgin Baran Korkmaz'ın, "suç gelirlerinin aklandığını bilmesine rağmen sessiz kalmak" iddiasıyla ABD'de başlatılan soruşturma nedeniyle gözaltına alındığını söylemişti.

NE OLMUŞTU?

Hakkında kara para suçlaması olan ve yurt dışına kaçan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz Avusturya'da tutuklanmıştı. Korkmaz hakkında ABD ve Türkiye'den iade talebi bulunuyor. Korkmaz'ın avukatı Doç. Dr. Volkan Dülger müvekkilinin Türkiye'de yargılanmak istediğini söyledi.

132 MİLYON DOLAR KARA PARA AKLANMIŞTI

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, geçen yıl SBK Holding ve holdinge bağlı 6 şirketin hesaplarında yaptığı incelemelerde, 132 milyon dolar kara para aklandığını belirlemişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, SBK Holding ve alt şirketlerinde yönetici olan 19 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Sezgin Baran Korkmaz'ın da arasında bulunduğu 8 şüphelinin yurt dışında olduğu tespit edilmişti.

7 YIL 6 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Korkmaz; gerçeğe aykırı belge düzenlemek, kara para aklamak ve ABD hazinesini 511 milyon dolar zarara uğratmak gibi suçlamalardan yargılanıyor.

Korkmaz hakkında "mal varlığı değerini aklama" suçundan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Avusturya mahkemesinden Sezgin Baran Korkmaz kararı ile ilgili etiketler Avusturya mahkeme iade sezgin baran korkmaz karar tutuklama
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.