Avustralya asgari ücret ne kadar 2023?

Avustralya, dünya üzerinde bulunan en büyük ada ve aynı zamanda dünyanın en küçük ülkesidir. Yeni yıla girmemize sayılı günler kala 2023 yılında asgari ücret miktarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Avustralya asgari ücret ne kadar 2023? Detaylar haberimizde...

2023 yılına girmemize az bir zaman kaldı, Türkiye dışındaki ülkelerin yeni yılda asgari ücret zamlarının ne kadar olacağı büyük bir heyecanla araştırılıyor. Avustralya, Dünya'da en fazla asgari ücret veren ülkeler listesinde yer almasından dolayı oldukça fazla araştırılmaktadır. Bu sebeple asgari ücret miktarı merak edilen ülkelerin başında da Avustralya gelmektedir. Peki, Avustralya asgari ücret ne kadar 2023? Ayrıntılar haberimizde...

Avustralya asgari ücret ne kadar 2023?

AVUSTRALYA ASGARİ ÜCRET NE KADAR 2023?

Avustralya dünyanın en büyük yüzölçümüne sahip ülkelerinden birisi olmakta ve 23 milyon nüfusa sahiptir. Avustralya dünyanın en yüksek asgari ücretini veren ülkelerden biridir.

Avustralya asgari ücret düzeyi uygulamada olan verilere bakıldığında vasıfsız işçiler için en az 3000 Dolar ve vasıflı işçiler için en az 3500-4000 Dolar arası olmaktadır. Bu miktarların Türk Lirası ile karşılıkları 23 bin tl gibi bir fiyata denk gelmektedir. Buna karşın yaşam giderleri göreceli olarak daha pahalı olduğu için gerçekte asgari ücret sanıldığı kadar yüksek olmamaktadır.

Avustralya asgari ücret ne kadar 2023? ile ilgili etiketler Avustralya
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.