Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Açıklanan verilere göre Merkez Bankası beklentilere paralel bir şekilde 25 baz puanlık faiz artırımına gitti. ECB önceki 3 toplantıda 50'şer baz puanlık artırımlara gitmişti.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) beklentilere paralel bir şekilde üç temel politika faizini 25 baz puan artırdı.

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

ECB tarafından yapılan açıklamada, refinansman faizinin yüzde 3.75'e, mevduat faizinin yüzde 3.25'e ve marjinal fonlama faizinin de yüzde 4'e yükseltildiği kaydedildi.

Banka, üç temel politika faizini geçen yıl temmuzda 50 baz puan, eylül ve ekimde de 75'er baz puan, aralıkta 50 baz puan artırmıştı. Bu sene de ocak ve mart aylarında 50'şer baz puanlık artırım kararları almıştı.

Dün ABD Merkez Bankası (Fed) da benzer bir şekilde 25 baz puanlık faiz artırımına gitti.

'ENFLASYON BASKISI DEVAM EDİYOR'

ECB tarafından bugün yayımlanan karar metninde enflasyon görünümünün uzun süreli çok yüksek olmaya devam ettiği belirtildi ve süregelen enflasyon baskısı ışığında 25 baz puanlık faiz artırımına gidildiği belirtildi.

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı ile ilgili etiketler Merkez Bankası Avrupa enflasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.