Attila Szalai Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde neden oynamadı?

Sarı-Lacivertli taraftarların en sevdiği isimlerden olan ve transferde Avrupa devleriyle anılan Szalai bu sezon ilk kez kesik yedi. Vitor Pereira, Macar stoperi Galatasaray deplasmanında ilk 11'e almadı. Fenerbahçe ezeli rakibinin karşısında Berke, Tisserand, Kim, Novak, Mert Hakan, Sosa, Zajc, İrfan Can Ferdi, Mesut Özil, Berisha 11'iyle çıktı.

Son dört lig maçında üç yenilgi, bir beraberlik alan Fenerbahçe, milli aradan Galatasaray galibiyetiyle dönmek istiyor. Teknik direktör Vitor Pereira, olmak ya da olmamak maçında Macar stoper Attila Szalai'yi ilk 11'e yazmadı.

Sarı-Lacivertli taraftarların en sevdiği isimlerden olan ve transferde Avrupa devleriyle anılan Szalai bu sezon ilk kez kesik yedi. Geride kalan 12 lig maçında 68 dakika forma giydiği yek maç dışında tüm maçlarda 90 dakika forma giyen 23 yaşındaki futbolcuyu ilk 11'de göremeyen taraftarlar şaşırdı.

Fenerbahçe ezeli rakibinin karşısında Berke, Tisserand, Kim, Novak, Mert Hakan, Sosa, Zajc, İrfan Can Ferdi, Mesut Özil, Berisha 11'iyle çıktı.

BU SİSTEMDE BİR STOPER DIŞARDA KALMALIYDI 

beIN Sports'un maç önü röportajında Szalai'yi neden oynatmadığını açıklayan Pereira, şunları söyledi:

"Derbiler 3 puandan daha fazlasını ifade eder. Böyle maçlarda karakterli oynamanız gerekir. Büyük oyuncular bu maçları severler. Kafamızda beraberlik yok, buraya kazanmaya geldik.  Muhakkak duygu yoğunluğu olacaktır ama zeki olmalıyız."

"Bizim birden fazla sistemde oynayabiliyor olmalıyız. Çözüm için buradayım. Oyunculara yardım etmek için bazen değişiklik yapmak gerekir. 4'lü oynayabilecek kapasitemiz var. Bu maç için en iyi karar buydu."

"Bu sistemde 1 stoper dışarıda kalmalıydı. Szalai'yi dışarıda bırakmak zorunda kaldık. Szalai de çok iyi, kulübe bağlılığı çok yüksek. Takımda birlik havası var. Herkes destekliyor. Ofansif oynamak istiyoruz. Topu kaybedince agresif bir pres yapmak istiyoruz."

Attila Szalai Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde neden oynamadı?

SZALAİ'DEN DERBİ SÖZLERİ...

Attila Szalai, Fenerbahçe YouTube kanalına hafta içi verdiği röportajda derbiye ilişkin şunları söylemişti:

"Takımdaki bazı oyuncular daha önce bu derbiyi oynamamış olsalar bile derbi tarihini çok iyi bildikleri için bu derbinin nasıl geçeceğini iyi biliyorlar. Ortada bir rekabet var ve bundan dolayı herkes bu derbinin önemini gayet iyi biliyor. Tabii ki takımımızda tecrübeli oyuncular çok fazla. Onlar da aynı şekilde yardımcı oluyorlar ve olumlu, güçlü bir iletişimle birbirimizi motive ettiğimizi düşünüyorum."

"Bu tecrübeli oyuncular derbiyle ilgili ipuçları, tavsiyeler veriyorlar çünkü bu tip büyük maçlar her zaman stresi yüksek maçlardır ve bu verilecek tavsiyeler de stresi düşürecektir. Daha iyi odaklanmak adına bu tavsiyeler bence oldukça önemli. İyi hazırlandığımızı düşünüyorum, bunların da yardımcı olacağını düşünüyorum. Buradaki çalışanlar, teknik ekip, herkes iyi bir şekilde hazırlanıyor."

Attila Szalai Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde neden oynamadı? ile ilgili etiketler Fenerbahçe Galatasaray Attila Szalai Vitor Pereira
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.