Assos Antik Kenti nerede? Çanakkale Assos'a nasıl gidilir?

Çanakkale Assos'a nasıl gidilir? Sorusu tatilciler tarafından merak ediliyor. Yaz tatili tercihini Çanakkale'den yana kullanan vatandaşlar Çanakkale'nin antik kenti Assos'a nasıl gidileceğini öğrenmeye çalışıyor. Peki Assos Antik Kenti nerede? Assos'a nasıl gidilir?

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yerli turistler Çanakkale'ye akın etmeye başladılar. Çanakkale'nin antik kenti Assos'a da uğramak iteyen tatilciler, Assos'un nerede olduğunu araştırmaya başladılar Peki Assos Antik Kenti nerede? Assos'a nasıl gidilir?

Assos Antik Kenti‘nin 4 km uzunluğundaki surları içerisinde bulunan köyün en yüksek yerinde, Athena Tapınağı yer alıyor. Antik surların içinde görülmeye değer aynı zamanda nekropol, amfi tiyatro, agora gibi kalıntılar var.

Son yıllarda canlanan Asos, kuzeyinde ve güneyindeki koylarda deniz, güneş, kum tatilinin yanı sıra eşsiz antik kalıntılarıyla da gezginlerin gözdesi. Köyün aşağısında yer alan ve antik dönemden bu yan kullanılan Assos Limanı çevresindeki geleneksel taş yapılar, günümüzde butik otel ve balık restoranları olarak hizmet veriyor. Şahane Ege manzarasıyla Kuzey Ege’nin özel yerlerinden biri olarak tercih edilebilecek bir tatil rotası.

Bölgenin kuzeyinde ve güneyinde çok sayıda koy var. Plajların bulunduğu bölgelerin hemen hepsinde veya yakınlarında konaklama tesisleri de bulunuyor. Tarihe ilgi duyanlar, antik yerleri keşfetmeyi sevenler için Assos ve çevresinde gezilecek bir çok yer var.

Assos Antik Kenti nerede? Çanakkale Assos'a nasıl gidilir?

ASSOS’A NASIL GİDİLİR

Havayolu ile Assos’a gitmek isterseniz, Çanakkale Havalimanı, Balıkesir Koca Seyit Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarından biri tercihinizde yer almalı.

Assos’a en yakın havalimanı olanı 60 km uzaklıkta bulunan Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’ndan direkt şehir merkezine hareket eden toplu taşıma aracı bulunmadığından Edremit, Burhaniye, Ayvalık araçlarına binip oradan şehir merkezine aktarma yapabilir, buradan Assos’a geçebilirsiniz.

Edremit-Assos arasında sefer düzenleyen minibüsler mevcut. Diğer yandan havalimanında bulunan tur şirketlerine ait servislerle direk şehir merkezine ulaşım mümkün. Ya da doğrudan havalimanından kalkan otobüs, minibüs ve taksilerle ya da özel araç kiralayarak Assos’a ulaşabilirsiniz.

Assos’a en yakın havaalanlarından 90 km uzaklıktaki Çanakkale Havalimanı’ndan Çanakkale şehir merkezine taksi, araç kiralama, otobüsler ve özel servisler ile ulaşım imkânı bulunduğu gibi, özel aracınızla da şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

Çanakkale Havalimanı’ndan Çanakkale Belediyesi’nin uçak seferlerine göre hareket eden Troya Caddesi, Eski Tansaş, Atatürk Caddesi, Demircioğlu Caddesi, İskele, Kordon ve Necippaşa Camii güzergahından ilerleyen otobüsleri ile de merkeze ulaşabilirsiniz.

Uçak ile Çanakkale’ye gitmek ve oradan ucuz kiralık araç bularak yolculuğunuzu tamamlamak da bir diğer seçenek. Çanakkale-Behramkale arası araçla yaklaşık 1.5 saat sürüyor.

Assos’a 290 km uzaklıkta bulunan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Gaziemir ilçesinde yer alıyor. Buradan, Havaş otobüsleri, belediye otobüsleri, tren, taksi veya araç kiralayarak merkeze gelebilir, Assos’a devam edebilirsiniz. İzmir-Assos arası yaklaşık 3 saat sürüyor.

ÖZEL ARAÇLA

Assos’a özel aracınızla gelmeyi düşünüyorsanız, İstanbul’dan Çanakkale Boğazını geçip farklı noktalardan feribota binerek karşıya geçebilirsiniz: Gelibolu-Lapseki arası 20 dakika, Eceabat-Çanakkale arası 15 dakika ve Kilitbahir-Çanakkale arası ise 7 dakika sürüyor. Karşıya geçtikten sonra ise Ezine-Ayvacık üzerinden Assos’a yaklaşık 1 saatte ulaşabilirsiniz.

Bir başka seçenek ise, İstanbul-Bandırma arasında düzenlenen hızlı feribot seferlerini kullanmak. Feribottan indikten sonra ise Bandırma-Balıkesir-Edremit-Akçay-Altınoluk-Küçükkuyu-Assos istikametine devam edebilirsiniz.

OTOBÜSLE

Büyük şehirlerden Assos’a direk otobüs seferleri bulunmamakla birlikte, Çanakkale Truva, Kâmil Koç veya Metro otobüsleriyle Ayvacık, Küçükkuyu ya da Altınoluk’a ulaştıktan sonra Assos’a saat başı kalkan minibüslerle Assos’a ulaşım mümkün. Eğer Ankara‘dan otobüsle geliyorsanız, son durak Çanakkale’de indikten sonra Ayvacık minibüsüne binebilirsiniz. Çanakkale’den 45 dakika süren Ayvacık’ta inerek buradan 17 km uzaklıktaki Assos’a devam edebilirsiniz.

Çanakkale’nin güzel ilçesi Assos’u, Altınoluk’tan kalkan günübirlik Assos tekne turları ile de ziyaret edebilirsiniz.

Assos Antik Kenti nerede? Çanakkale Assos'a nasıl gidilir? ile ilgili etiketler Çanakkale tatil
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.