ASKİ iflas mı etti?

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde suya indirim kararının hemen sonrasında ASKİ’nin iflas bayrağını açtığı iddia edildi. Ankaralılar ise ASKİ iflas etti mi sorusuna yanıt aramakla birlikte gelişmeler yakından takip edilmektedir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından su tarifeleri hakkında bir son dakika açıklaması yapıldı. ASKİ’de su ücretlerine yönelik gerçekleştirilen %50 indirim yapılması sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. Bu kararın sonrasında ise Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASKİ) iflas edebileceği iddia edildi.

ASKİ İflas Mı Etti?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Ankara’da suyun metreküp maliyetinin 24 TL, ücretin ise 13 TL olduğu belirtildi. Sosyal yardım alan ailelere 10 tona kadar ton başı 1 TL’ye, öğrenci evlerine ise %50 indirimli su temin edildiği ifade edildi.

Suya yapılan indirim kararı sonrasında ASKİ’nin su tarife gelirinin yıllık yaklaşık 1.8 miyar TL olacağı, ASKİ’nin sadece 2022 yılı elektrik ve personel giderinin 2.3 milyar TL olduğu 2023 yılında ise bu maliyetin yaklaşık 5 milyar TL olmasının beklendiği söylendi.

Bu gelir ile ASKİ’nin yıllık elektrik giderini dahi karşılayamayacağı ve iflas edebileceği iddia edildi.

ASKİ iflas mı etti? ile ilgili etiketler Ankara ASKİ iflas
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.