Askerlik yol parası ne zaman yatar 2023? Nasıl alınır?

2023 askerlik celp dönemleri geçtiğimiz ay açıklanmıştı. Yaşadıkları bölgeden uzakta askerlik yapacak vatandaşların, yol paraları MSB tarafından ödenecek. Bu çerçevede, askerlik yol parasının ne zaman yatırılacağı büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, askerlik yol parası ne zaman yatar 2023? Nasıl alınır? Ayrıntılar haberimizde...

2023 askerlik celp dönemleri, MSB (Milli Savunma Bakanlığı) tarafından geçtiğimiz ay yükümlülere duyurulmuştu. 2 Mart celp tarihine çok kısa bir süre kala, yaşadıkları bölgeden uzak bir şehirde askerlik hizmetini gerçekleştirecek olan vatandaşlar için ödenecek yol parasının ne zaman yatacağı merakla araştırılıyor. Peki, askerlik yol parası ne zaman yatar 2023? Nasıl alınır? Detaylar haberimizde...

Askerlik yol parası ne zaman yatar 2023? Nasıl alınır?

ASKERLİK YOL PARASI NE ZAMAN YATAR 2023?

Sevkinize ilişkin yol masrafınız sevk evrakınızı aldıktan sonra 3 iş günü içerisinde Ptt’ye aktarılmaktadır.

Herhangi bir Ptt şubesine yapacağınız başvuruda; kimlik belgeniz ile "Asal Ödemeleri" olduğunu beyan ederek yol masrafınızı alabilirsiniz.

2 Temmuz 2020 tarihinden sonra askere sevk edilen yükümlülerin yol masrafı; Askeralma Yönetmeliği’nin 102’nci maddesi gereğince Karayolları Genel Müdürlüğü’nün genel ağında yayımlanan iller arası mesafe cetveli ve il /ilçe arası mesafe cetvelinde belirtilen mesafeler baz alınarak hesaplanmaktadır.

Askerlik yol parası ne zaman yatar 2023? Nasıl alınır? ile ilgili etiketler askerlik
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.