AÖF kitap veriyor mu? 2021 AÖF ders kitapları ücretsiz mi, nasıl alınır?

Açıköğretim Fakültesi’ne yeni dönemde kayıt yaptıran öğrenciler AÖF kitap veriyor mu sorusuna yanıt arıyor. Peki, AÖF ders kitapları nasıl alınır?

Açıköğretim Fakültesi’ne yeni dönemde kayıt yaptıran öğrenciler AÖF kitap veriyor mu sorusuna yanıt arıyor. Peki, AÖF ders kitapları nasıl alınır?

Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi’nde temel öğretme-öğrenme aracı olan ders kitapları 1982 yılından bu yana uzaktan eğitim tekniğine göre ve öğrencinin kendi kendine öğrenmesini sağlayacak şekilde planlı ve örgütlü bir çalışma ile hazırlanmaktadır.

Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi’nde kullanılan ders kitapları, alanında deneyimli ve uzman bilim adamları, editörler, eğitim teknologları, sanat danışmanları, dil ve ölçme-değerlendirme uzmanları gibi çeşitli alanlardan kişilerin işbirliği ile tasarlanıp yazılmaktadır.

AÖF ders kitapları ücretsiz mi?

Anadolu Üniversite Açıköğretim Fakültesi yönetimi tarafından 09.08.2018 tarihinde alınan karar neticesinde yürütülen altyapı çalışmalarının sona ermesiyle, 2018-2019 öğretim yılından itibaren Anadolum eKampüs Sistemi aracılığıyla ders kitaplarının öğrencilere dijital ortamda sunulmasına karar verilmiştir. Bu tarihten itibaren öğrencilere ücretsiz kitap dağıtımı uygulaması sona ermiştir.

Sınavlarda öğrencilerin sorumlu olduğu temel malzeme olan ders kitapları ile birlikte öğrenmeye yardımcı olarak hazırlanan tüm öğrenme malzemeleri ekampus.anadolu.edu.tr adresi üzerinden çevrimiçi olarak yayınlanmaya başlanmıştır. 2018-2019 öğretim yılından itibaren öğrenciler sınavlarda ders kitabının Anadolum eKampüs ortamında sunulan güncel versiyonundaki dijital (PDF) içerikten sorumludur.

Basılı kitap isteyenler için kitap satış sistemi mevcuttur. Kitaplarını basılı olarak almak isteyen tüm öğrencilerimiz (ceza infaz kurumlarında bulunanlar dahil), ücreti karşılığında kitapsatisanadolu.com adresi üzerinden stoklar doğrultusunda kitap siparişi verebilmektedirler.

Ders kitapları sisteminde iki ISBN numarası bulunmaktadır. ISBN basılı kitapta, E-ISBN ise PDF üzerinde bulunmaktadır. Her iki ISBN numarası da güncel kitaba aittir.

Anadolum eKampüs ortamında sunulan diğer ders malzemeleri Ünite Özeti, Sorularla Öğrenelim, Ünite Özet Videoları, Alıştırmalar, Diğer Dijital Kitap Türleri (HTML5, ePUB, Mobi vb.) öğrenmeye yardımcı içeriklerdir. ekampus.anadolu.edu.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak Derslerim bölümünden erişilebilir.

 

AÖF kitap veriyor mu? 2021 AÖF ders kitapları ücretsiz mi, nasıl alınır? ile ilgili etiketler AÖF ders kitapları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.