Ankara-Sivas YHT Tren hattı açıldı! Hızlı tren bilet fiyatı ne kadar oldu?

Ankaralılar için müjde niteliğindeki bu haber yüzleri güldürdü. Ankara-Sivas YHT tren hattı açılışı sonunda gerçekleşti. İlk açılış sonrası bilet fiyatları merak edildi.

Türkiye'nin ulaşımda yeni bir ivme kazanması için oluşturulan yüksek hızlı tren projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Ankara, Sivas, Kırıkkale ve Yozgat arasında özel bir hat oluşturuldu. Türkiye'nin ulaşım güzergahında yepyeni bir dönemi başlatacak bu proje ile 12 saatlik ulaşım yolu 2 saate kadar düşürülmüş olunacak.

Hızlı Tren hattına Sivas dahil oldu. Ankara ve Sivas arasındaki 12 saatlik mesafe artık 2 saate düşürüldü. Güzergah üzerinde yer alan Kırıkkale ve Yozgat duraklarından da geçilecek. Kamuoyuna duyurularak resmi açılışı tamamlanan Cumhurbaşkanının katılımıyla hizmete sunulması beklenen fakat rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Ankara-Sivas YHT tren hattı büyük bir müjde ve coşku ile karşılandı.  Bu önemli hızlı tren hattının açılışında Cumhurbaşkanının rahatsızlığı nedeniyle yardımcısı Fuat Oktay yer aldı.

İLK HAFTA ÜCRETSİZ!

Hattın geçiş güzergahı tek tek açıklandı. Kilometre hesabı üzerinden ne kadar ücret ödeneceği de belirlendi.

Ankara-Sivas YHT hattı üzerinde yer alan 8 farklı istasyon için ücret belirlemesi yapıldı. Ancak Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklama gereğince bu hattın ilk açılışa özel bir hafta boyunca ücretsiz kullanılmasına karar verildi.

BİLET FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Ankara-Sivas YHT Tren hattı açıldı! Hızlı tren bilet fiyatı ne kadar oldu?

Ankara-Sivas hattı boyunca Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli, Sivas durakları yer alıyor. Tüm bu 8 durağı açmak isteyen kişi bir haftalık ücretsiz kullanım süresinin ardından 118 TL ödeyerek aktif olarak kullanılması bekleniyor.

Ancak normal bilet fiyatları üzerinden değerlendirildiğinde hızlı trende ek bir farkın olmasa da bekleniyor.

HIZLI TRENİN ÖZELLİĞİ NEDİR?

Ankara-Sivas YHT hattı saatte 250 kilometreye kadar hıza ulaşabiliyor. Hızlı tren olma özelliği hat boyunca Ankara ve Sivas arasında oluşan 603 kilometrelik uzun mesafeyi 405 kilometreye kadar düşürmüş olacak. Bu mesafe rakamsal olarak düşünüldüğünde 12 saatlik bir yolculuk artık 2 saatte tamamlanabilecek.

Ankara-Sivas YHT Tren hattı açıldı! Hızlı tren bilet fiyatı ne kadar oldu? ile ilgili etiketler YHT Ankara Sivas Yüksek Hızlı Tren
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.