ANAP'lı Hüseyin Avni Sipahi nasıl Hazinedar'ın sağ kolu oldu? / VİDEO

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alındı. Hazinedar ile birlikte iki meclis üyesi daha görevden açığa alındı. O isimlerden Hazinedar'ın yardımcısı olan Hüseyin Avni Sipahi kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Dün CNN Türk'te Hande Fırat'a konuk olan İsmail Saymaz, Sipahi'nin aslında kim olduğunu çarpıcı sözlerle anlattı.

İçişleri Bakanlığı Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile iki meclis üyesini görevden uzaklaştırdı.

O üyelerden biri ismi üzerinde tartışmalar olan eski Taşdelen Belediye Başkanı, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi olan Hüseyin Avni Sipahi'den başkası değildi.

Sipahi, Taşdelen'deki başkanlığı döneminde çok sayıda soruşturma ile karşılaştı. Bu soruşturmalardan bazılarında avukatlığını birlikte görevden uzaklaştırıldığı Murat Hazinedar yaptı.

SİPAHİ NASIL CHP'Lİ OLDU?

Hürriyet muhabiri, gazeteci İsmail Saymaz, Hande Fırat'ın moderatörlüğünde yayınlanan programda Hüseyin Avni Sipahi'yi anlattı.

Saymaz, aslında ANAP'lı bir belediye başkanı olan Sipahi'nin tuhaf bir şekilde CHP'li olduğunu ve Beşiktaş Belediye Meclis Üyeliği'ne seçildiğini söyledi. CHP yönetiminin durumu fark etmesi üzerine partiden uzaklaştırıldığını, ancak yine tuhaf bir şekilde başkan yardımcılığına getirildiğini anlattı.

HÜSEYİN AVNİ SİPAHİ KİMİDİR?

1962 Rize Çayeli'nde doğmuştur. 1966 yılında ailece İstanbul'a yerleşti. İlk ve orta öğrenimini Sultançiftliği İlköğretim Okulu'nda tamamladıktan sonra 1980 yılında Haydarpaşa Lisesi'nden mezun oldu. 1981 yılında iş hayatına atılarak trafik müşavirliği ve sigorta acenteliği yaptı.

KENDİ ADINI TAŞIYAN 3 OKUL VAR

1984 yılında Anavatan Partisi'nde aktif siyasete başladı. Çeşitli vakıf ve derneklerin yönetim kurulu üyesi ve başkanlığı yaptı. 1999 yerel seçimlerinde aday olduğu Taşdelen beldesinden belediye başkanı seçildi. 28 Mart 2004 seçimlerinde tekrar seçimleri kazanarak 2. dönem de belediye başkanlığı görevini yürüttü.

İstanbul Çekmeköy ilçesi eski Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı oldu.

Beşiktaş Belediyesi'nde CHP'den meclis üyesi seçilen Hüseyin Avni Sipahi, partiden uzaklaştırılmasının ardından belediyede oybirliği ile encümen üyesi seçildi. Hazinedar'ın yardımcısı olarak görev yaptı.

ANAP'lı Hüseyin Avni Sipahi nasıl Hazinedar'ın sağ kolu oldu? / VİDEO ile ilgili etiketler İsmail Saymaz Hande Fırat Abdulkadir Selvi Murat Hazinedar hüseyin avni sipahi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.