Zayıflamak için sirke içmek zararlı mı? Uzmanlar uyardı!

Zayıflama sürecinde birçok kişi tarafından tercih edilen yöntemler arasında yer alan sirke tüketimi, diyetisyenler arasında farklı görüşlere neden oluyor. Genellikle sabahları aç karnına tüketilerek iştahı kapattığı ve kan şekerini düzenlediği düşünülen bir kaşık elma sirkesi, birçok kişi tarafından kilo verme amaçlı kullanılıyor. Ancak uzmanlar, sirkenin sağlığa etkisi konusunda ikiye bölünmüş durumda.

Sirkenin içerisinde amino asitler, şekerler, organik asitler, polifenoller ve diğer bioaktif bileşikler bulunmaktadır. Ancak uzmanlara göre, sirkenin direkt olarak içilmesi önerilmiyor. Günde 10-30 ml arasında sirkenin salatalarda veya seyreltilmiş içeceklerde tüketilmesinin daha uygun olduğu belirtiliyor.

Dünyanın en hızlı savaş uçakları belli oldu! Şampiyonluğa koşan Galatasaray'da ayrılık çanları çalıyor! Otomobil markaları kampanyaları patlattı! Sıfır faiz uzun vade Migros'tan bakım ürünlerinde %50'ye varan indirim fırsatları! Emeklilerin temmuz zammında son gelişme! Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş'ı solladı! İşte dünyanın en iyileri