Yüz lekeleri nasıl giderilir? Cilt tonu nasıl eşitlenir? Ciltte neden leke oluşur?

Kusursuz bir cilt, herkesin kendi fiziksel görünümü adına en çok önem verdiği konulardan biridir. Ancak bazı durumlarda cilt lekeleri oluşur ve bu durum oldukça can sıkıcı bir hale dönüşür. Peki, cilt lekeleri neden oluşur? Ciltte lekeli görünümün önüne nasıl geçilir? İşte ayrıntılar…

Güzellik kavramı her ne kadar göreceli bir kavram olsa da herkes pürüzsüz bir cildin her daim güzel göründüğünü düşünür. Akneli, sivilceli ve siyah noktalı bir ciltten ise pürüzsüz, lekesiz ve eşit tonlarda olan bir cilt, hemen hemen herkes tarafından beğenilir. Bu noktada günümüzde cilt bakımı için birçok ürünün satışa sunulduğu bilinmektedir. Ancak bazı ürünlerin içerikleri bazı kişilerin ciltlerinde ters etki yaratabilir.

Gerek yanlış ürün kullanımı gerek güneş ışınları gerek ise de farklı sebeplerden ötürü ciltlerde lekeler oluşabilir ve kimi lekeler kalıcı bir görünüme sebebiyet verebilir. Peki, ciltlerde leke oluşumuna neler sebep olur? Cilt lekelerinden kurtulmak mümkün müdür?

CİLT LEKELERİ NEDEN OLUŞUR?

Ciltlerde leke oluşumuna pek çok farklı faktörün sebep olabileceğini belirten cilt uzmanları, güneş ışınlarının leke oluşumunda başrolde olduğuna işaret etti. Zararlı güneş ışınlarından korunmayan yüzün yanı sıra kolların, bacakların ve diğer bölgelerin de kısa süre içerisinde lekeler ile dolabileceğine dikkat çeken uzmanlar, ayrıca hormonal değişikliklerin, yaşlanmanın ve cilt iltihaplarının da leke oluşumunu tetiklediğini ifade etti.

CİLT LEKELERİNİN OLUŞUMU NASIL ENGELLENİR?

Yüzde oluşan lekeleri azaltmak ve yeni lekelerin oluşumunu engellemek için ilk olarak yaz- kış fark etmeksizin güneş kreminin kullanılması gerektiğini ifade eden cilt uzmanları, böylelikle güneş ışınlarının zararlarından tam olarak korunabileceğini belirtti. Ayrıca belirli aralıklar ile yapılan cilt bakımlarının da cildi toksinlerden arındırmak ve nemlendirmek konusunda etkili olacağını ifade eden uzmanlar, peeling işlemlerine de vakit ayrılması gerektiğine dikkat çekti.

İlerlemiş olan cilt lekeleri için kimyasal peeling işlemlerine de dikkat çeken uzmanlar, bu işlemlerin büyük problemlere sebebiyet vermemeleri için güvenilir yerlerde yaptırılmalarının oldukça önemli olduğunu belirtti.

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği yat yarışları nedeniyle askıya alındı Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin VAR koltuğuna yıldız hakem atandı Nihal Candan kilo alırsa tekrar cezaevine dönecek mi?
Sonraki Haber