Yurtdışından telefonu getirenlere üzücü haber! Kayıt açtırma bedeli ile telefonların fiyatı katbekat artacak

Vatandaşlar, Türkiye’de eklenen vergi harçları ile el yakan telefon fiyatlarına çözümü yurtdışından telefon getirmede buldu. Fakat yurtdışından alınan telefonu Türkiye’de kullanmak içinde belli bir harcı ödemek gerekiyor. IMEI kayıt ücretlerinin 2023’te yüzde 123 zamlanacağına ilişkin verilerin açıklanmasının ardından yurtdışından telefon satın almak isteyenler hesaplama yapmaya başladı. Açıklanan rakamlarla birlikte önümüzdeki yıl yurtdışından telefon getirmek karlı olmayabilir. İşte detaylar..

MEI kayıt ücretlerinin 2023’te yüzde 123 zamlanacağına ilişkin verilerin açıklanmasının ardından yurtdışından telefon satın almak isteyenler hesaplama yapmaya başladı. 

2023 IMEI KAYIT ÜCRETİ 6 BİN 91 TL OLMASI BEKLENİYOR

2021’de 2 bin 6 TL olan harç ücreti, 2022’de 2 bin 732 TL olurken, gelecek yıl ise bu harç bedelinin yani 2023'te IMEI kayıt ücretinin 6 bin 91 TL olması bekleniyor. Henüz Resmi Gazete’de yayımlanıp kesinleşmese de 2023’te IMEI kayıt ücretinin 6 bin 91 lirayı bulacağı konuşuluyor. Bu ücret, piyasadaki onlarca akıllı telefonun kendi fiyatından bile daha yüksek.

Peki, 2023 IMEI kayıt ücretinden sonra yurtdışından telefon satın almanın maliyeti ne kadar olacak? Yurtdışından alınan telefonlar ne kadar mâl olacak? Yurtdışından telefon almak kârlı olacak mı? İşte birkaç telefon modeli üzerinden bu sorulara cevap bulalım…

Akaryakıta çifte zam! İşte güncel benzin motorin fiyatları Arda Turan'ın Süper Lig'den ilk iki transferi belli oldu Galatasaray'ın Fenerbahçe 11'i belli oldu! Abdülkerim Bardakcı şoku... İmamoğlu, uçak kiralayıp 45 gazeteciyi Roma'ya götürdü! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler! Fenerbahçe'nin derbi ilk 11'i belli oldu! Edin Dzeko için şok karar...