Yunan tacizi sonrası Serdar Ortaç'ın 12 Adalar çıkışı yeniden gündem oldu: Lozan'ı bekleyelim!

Yunanistan'ın ‘Aktif değil, hangarda’ dediği Rus S-300’leriyle radar kilidi atarak Türk jetlerini taciz etmesi sonrası Serdar Ortaç'ın mart ayında katıldığı bir programda söylediği sözler yeniden gündeme geldi.

Türkiye’ye S-400 yaptırımı uygulanırken, Yunanistan’ın Ege’de Türk jetlerine Rus S-300’leriyle radar kilidi atarak tacizde bulunmasının ardından Türk-Yunan gerilimini yeniden tırmandı. 

Kamuoyu bu konuyu tartışırken  şarkıcı Serdar Ortaç’ın katıldığı bir programda sunucu Cansu Canan Özgen’in sorularına verdiği yanıtlar yeniden gündeme geldi. 

"ONLAR BİZİM ADALARIMIZ, ALINMASINI İSTERİM"

Geçtiğimiz Mart ayında Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal harekatından yaklaşık 20 gün sonra yayınlanan programda Serdar Ortaç, Ege’deki Yunan adalarının Türk adaları olması gerektiğini söylemişti. 

"LOZAN'I BEKLEYELİM, 2023 BİR GELSİN"

Ünlü pop sanatçısı Serdar Ortaç, ‘‘Onlar bizim adalarımız. Alınmasını isterim. Ama alınmasını isterken orada savaş olmasın. Orada yaşayan Rumlar Yunanlar tabii olmasın. Onlar gönül rahatlığıyla vermeyeceğine göre şu an tabii alamayacağız. Ama dur bakalım. Lozan’ı bir bekleyelim. 23 bir gelsin’’ ifadelerini kullanmıştı.

‘‘BELKİ 2053’TE BİR TANESİNİ ALABİLİRİZ."

2023’te sonuç alınmaması halinde 2053 yılında belki bir adanın alınabileceğini söyleyen Serdar Ortaç, ‘‘Belki 53’te belki bir tanesini alabiliriz. Avşa’ya en yakınını, adını unuttum. Bir iki tanesini belki alabiliriz. Ama vermez kolay kolay. Avrupa hemen fışkırır. Ama dur bakalım Rusya’nın gücü çok değişecek şimdi. 10-20 sene sonra. Bu yaptırımlar falan Rusya’ya zarar vermez. Sen visa’dan master’dan çıkartırsın. Adam kastır diye yeni bir şey kurar. Hele dur bakalım Çin’le Hindistan Rusya’ya katılırsa ne olacak? Yani 12 Adalar için. Hayalimi sorarsan bütün Türkiye böyle şuradaki bütün adalar ona ait olsun. Hepsi. Yunanistan koskoca toprağın ava niye bize karışıyorsun. Kal Avrupa’ya işte Yani adam burada kuzeyine n tepesinde. 100’lerce kara parçasına sahip çıkıyor. Sana ne ? Senin toprağına yakın değil mantık almıyor’’ demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları kabul etti! SÜLEYMANCILAR'IN ESKİ LİDERİ DENİZOLGUN’UN ÖLÜMÜNDE BÜYÜK ŞÜPHE! Şaban Sevinç, Atatürk'e 'rahmetli' denmesinden rahatsız oldu! ERDOĞAN’IN IRAK ZİYARETİNİN KODLARI! Patnos Belediyesi'ne ait araçlar parçalanarak hurdacılara satılmış! Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal!