Yeryüzündeki cehennem! Dünyanın en sıcak yerleri...

Dünya üzerinde sıcaklık 70°C'ye kadar çıkabiliyor, bazı yerlerde yaşam belirtisine rastlanmazken bazı yerler ise oldukça metropol bir hayat sürüyorlar. Yüksek sıcaklık insan sağlığı için bu kadar tehlikeliyken insanlar ne tür evlerde yaşıyorlar? Tarımın bile neredeyse olmadığı bu bölgelerde insanlar geçim kaynaklarını ne yolla kazanıyor? Hadi hep birlikte hem bu bölgelere, maksimum sıcaklıklara hem de insanların yaşantısına göz atalım.

Dünyamızın bir çok yerinde verimli yaşam söz konusu, ama bazı bölgelerinde ise yaşamak insanlar için çok zor olabiliyor. Birçok canlının da yaşamını sürdüremeyeceği ölü, sıcak alanlara sahip. Bu alanlar insanlar için oldukça tehlikeli içinde birkaç spesifik canlı türünden başka hiçbir şeyin olmadığı çorak alanlar olarak biliniyor.

Dünya üzerinde ölçülebilen en yüksek sıcaklık ise 56.7°C (1913’te Kaliforniya ‘’Ölüm Vadisi’’) olduğu biliniyor. Bu yazımızda Dünya’nın en sıcak neredeyse içinde tek bir canlının yaşamadığı, insanların da yalın bir şekilde 15-20 dakika bile dayanamayacağı bölgeleri listeledik.

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları Eleme gecesi sonrası Survivor All Star'da dikkat çeken itiraflar... 2 Mayıs 2024 tarihli akademik kadro ilanları yayınlandı! 2 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! Meteorolojiden 34 il için kuvvetli yağış uyarısı! Ankara'da sağanak etkili oldu, yollar göle döndü