Yerli Malı haftasının amacı nedir? 2020 Yerli Malı ile ilgili sözler

Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı haftası yine büyük bir ilgi görmekte. Yerli Malı ile ilgi sözler gündemde yer almaya devam ederken önemi hakkında da sık sık vurgulamalar yapılmakta. Peki, 2020 Yerli Malı haftası ne zamana denk gelmekte? İşte detaylar…

Her sene ülkemizde kutlanan Yerli Malı haftası özellikle okulların yanı sıra pazarlarda ve çeşitli yerlerden etkinliklerle de kutlanmaktaydı. İnsanlara tutumun öğretildiği Yerli Malı haftasının 2020 senesinde hangi günlere denk geldiği merak uyandırdı.

YERLİ MALI HAFTASI NEDİR?

Yerli Malı Haftası, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak da bilinir. Türkiye'de 1964 yılından beri kutlanan Yerli Malı haftasının amacı yerli malların kıymetini bilmek, tutumlu olmayı hatırlamak ve Türk mallarına sahip çıkmaktır.

YERLİ MALI HAFTASINDA NELER YAPILIR?

Yerli Malı Haftası adı üstünde yerli ürünlerin, Türk mallarının kıymetinin bilinmesi, sahip çıkılması ve kullanılması açısından önemli bir gündür. Her zaman hatırlanması gereken yerli malların önemi her yıl belirli haftalarda Yerli Malı Haftası olarak kutlamalarla hatırlanır. Bugün ayrıca Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası olarak da bilinir. Özellikle de çocuklara tutumun, yerli mallarının ve Türk ürünlerinin önemini aşılamak için okullarda bu haftada çeşitli kutlamalar ve etkinlikler yapılır. Bugün de herkes evlerinden çeşitli yiyecekler ve içecekler getirir. Yerli malları sergilenir ve çocuklara tanıtılır. Kermesler yapılır. Çocuklar hem eğlenir, hem öğrenir hem de yerler. Ayrıca bugün de çeşitli marketler, pazarlar ve gıda işletmeleri farklı kampanyalar yapar, .çeşitli kurumlarda kutlamalar, etkinlikler, indirimler yapılır.

2020 YERLİ MALI HAFTASI NE ZAMAN?

1964 senesinden beri ülkemizde her yıl kutlanan Yerli Malı Haftası ya da Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası bu sene de her sene olduğu gibi 12 ve 18 Aralık tarihleri arasında kutlanacak.

YERLİ MALI İLE İLGİLİ SÖZLER

Ak akçe kara gün içindir.

Ayağını yorganına göre uzat.

Damlaya damlaya göl olur.

Har vurup, harman savurma.

İşten artmaz, dişten artar.

Bugünün işini yarına bırakma.

Güvenme varlığa, düşersin darlığa.

Sakla samanı, gelir zamanı.

Tutumlu olan kimse fakir olmaz.

Cennetin kapısını cömert açar.

Ucuzdur vardır illeti, pahalıdır vardır hikmeti.

Ekmek olmayınca, yemek olmaz.

Gençlikte taş taşı, ihtiyarlıkta ye aşı.

Yerli malı Türkün malı, her Türk onu kullanmalı.

İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? Akaryakıta çifte zam! İşte güncel benzin motorin fiyatları Meteorolojiden birçok il için toz taşınımı ve sağanak yağış uyarısı!
Sonraki Haber