Yeni Şafak, iç darbe ile devrilmek istenen İmran Han'ı neredeyse 'vatan haini' ilan etti

Pakistan'da yatırımları bulunan Albayrak Grubu'nun gazetesi Yeni Şafak, iç darbe ile devrilmek istenen Pakistan Başbakanı İmran Han'ı neredeyse vatan haini ilan etti.

Yeni Şafak Gazetesi’nin 1. Sayfadan girdiği haberin dikkat çeken başlığı aynen şöyle: Pakistan’da İmran Han kaosu.

Bilindiği gibi Pakistan’da bir süredir iç siyaset bunalımı yaşanıyor.

Başbakan İmran Han’ı devirmek isteyen muhalefet cephesi, Şahbaz Şerif başkanlığındaki ana muhalefet partisi Pakistan İslam Birliği ve Bilaval Butto Zerdarih’in yönettiği liberal Pakistan Halk Partisi’nin öncülüğünde mecliste İmran Han hükümetine karşı bir gensoru önergesi verilmişti.

Bu girişimin arkasında ABD’nin olduğunu farkeden İmran Han, kendisini devirmek isteyen cepheye karşı meydan okuyarak Cumhurbaşkanı Arif Alvi’ye meclisi feshettirmişti.

Pakistanda yüzmilyonlarca dolarlık yatırımları bulunan Albayrak Grubu, bu siyaset savaşında muhalefetin yanında yer alan haberiyle dikkat çekti.
Gazetenin haberinde gensorudan son anda bir manevra ile kurtulan Başbakan İmran Han anayasa suçu işlemekle suçlandı.

Haberin metni aynen şöyle:

"Pakistan Başbakanı İmran Han, demokratik siyasetin önemli araçlarından olan güven oylamasından kaçmak için 220 milyonluk ülkeyi belirsizliğe sürüklüyor. Meclis’teki çoğunluğu kaybeden İmran Han’ın, istifa etmesi ya da görevi çoğunluğun belirlediği hükümete devretmesi gerekirken Meclis’i feshettirmesi, anayasayı ihlal olarak görülüyor."

Ankara'yı da rahatsız eden bu darbe girişimine karşın Yeni Şafak gazetesinin devrilmek istenen seçilmiş başbakanı yerden yere vuran haberi dikkat çekici bulundu.

Yazlık Ev Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler O bölgelerde kuvvetli rüzgar, yağış ve toz taşınımına dikkat! 1 Mayıs borsada işlem yapılabilecek mi? 1 Mayıs'ta borsa açık mı?
Sonraki Haber