Yemenli asker grubu Husiler, İsrail gemisini ele geçirip Filistin bayrağı astı! İşte o anlar

Yemen'de faaliyet gösteren Husiler, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına tepki olarak dün Kızıldeniz'de İsrail’e ait olduğu iddia edilen Galaxy Leader adlı kargo gemisini ele geçirdi ve Filistin bayrağı astı.

İsrail'in Gazze'ye olan saldırıları artarak sürüyor. Saldırılara tepki olarak Husiler bir İsrail gemisini ele geçirdi.

Kızıldeniz'de İsrail’e ait olduğu iddia edilen Galaxy Leader adlı kargo gemisine Helikopterle indirme yapan ve mürettebatı rehin aldıkları görülen Yemenli asker grubu Husiler, gemiye Filistin bayrağı astı.

HUSİLER KİMDİR?

Husiler, ya da resmî adıyla Ensarullah Yemen'de faaliyet gösteren Zeydi gruptur. Grup, ismini kurucusu Hüseyin Bedreddin el-Husi'den almıştır. İlk kez 2004 yılında silahlı ayaklanma başlatmışlardır. 2004 yılından beri İran tarafından malî ve askerî destek almaktadır.

2015 yılında gerçekleştirdikleri mücadele ile San'a ve parlamentoyu ele geçirmişlerdir. Grubun sloganı "Allah Büyüktür, İsrail'e ölüm, Amerika'ya ölüm, Siyonizm'e Lanet, İslam'a Zafer" dir. Bu slogan Husi bayraklarında yer alır.

Örgütün 7.000-30.000 arası silahlı militanı, 450.000 kadar sivil destekçisi vardır.

Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı: Hepsini iade edin Gürcistan'da 10 binlerce kişi sokakta! AB içi yeni tasarı!
Sonraki Haber