Yazlık Ev Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kışlık evlere göre daha minimal, ferah ve rahat mekanlar olan yazlık evler, yılın tüm yorgunluğunun atıldığı yaşam alanlarıdır. Daha çok dinlenme ve eğlenme amaçlı olarak düzenlenen yazlık evlerde az eşyaya yer vermek hem temizlik hem de ferah bir görünüm açısından son derece önemlidir.

İhtiyacı karşılayacak fonksiyonel eşyalara yer verilmesi gereken yazlık evlerde alanı verimli kullanmak da büyük önem taşır. Eğer yeni bir yazlık ev dekore ediyor veya mevcut yazlık evinizin dekorasyonunda değişiklik yapıyorsanız yazımız sizin için fikir verici olabilir.

Yazlık Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yazlık ev dekorasyon fikirleri herkesin kendi beğeni ve seçimlerine göre şekillense de bazı ortak fikirler de yok değildir. Ferah ve iç açıcı renkler, yazı hatırlatan aksesuarlar, neşeli objeler ve minimal bir tarzın yansımalarıyla, yazlık evinizde enerjik ve aydınlık bir atmosfer yaratmanız mümkün.

Açık Renkleri Tercih Edin

Açık renkler daima yaza yakıştırılan renkler olmuştur. Gün ışığını belirgin şekilde yansıtan, aydınlık ve ferah bir görünümün temelinde açık renklerle yapılan dekorasyon dokunuşları yatar. Beyaz, bej, kum tonları, açık mavi ve açık yeşiller, güneşin parlak ışınlarını hatırlatan sarı tonları, yazlık evlerinize enerjik ve pozitif bir görünüm kazandırır. Koltuklardan halılara, perde ve tüllerden havlulara, runner’lara kadar tüm ev tekstilinde açık renk tonları kullanarak, yaza yakışır bir görünüm elde edebilirsiniz.  

Buhurdanlık ile Ortamın Havasını Değiştirin

Evi ev yapan en önemli dekorasyon kuşkusuz ki aksesuarlardır. Evin havasını değiştiren ve ortama pozitif enerji veren bu aksesuarlardan biri olan buhurdanlıklarla evin sadece kokusunu değil, atmosferini de güzelleştirebilirsiniz. Uçucu yağların yakılmasıyla ortama hoş bir koku dağıtma işlevi olan buhurdanlık, yazlık evinize ferahlatıcı bir hava katar.

Runner Modelleri ile Yemek Alanlarınıza Derinlik Katın

Masa örtülerinin üzerine serilen dar ve uzun formdaki  örtüler olan runner modelleri ile yazlık evlerinize estetik ve zarif detaylar ekleyebilirsiniz. Mutfak ve yemek odalarınızdaki masalara zarif bir şıklık katan runner’lar ile yazlık evinizdeki sunumlarınızı çok daha şık ve göz alıcı hale getirmeye ne dersiniz?

Deniz Temalı Aksesuarlar Kullanın

Yaz mevsiminden bahsedildiğinde, denizle ilgili sembollerin akla gelmesi oldukça doğaldır. Mavi rengin en güzel tonları, deniz kabukları, taşlar, deniz yıldızları, balık ve çapa motifleri ile süslenmiş aksesuar ve biblolar, içinde deniz manzarası, sandal, gemi, yakamoz figürleri olan tabloları yazlık ev dekorasyonunuzda tercih edebilirsiniz. 

Evlerinizde Bitkilere Yer Verin

Ev bitkileri ev dekorasyonundaki en önemli tamamlayıcı unsurların başında gelir. Hem evin havasını tazeleyen hem de eve görsel açıdan değer katan bitkilere yazlık evlerinizde de yer verebilirsiniz. Yeşil yaprakları ve renkli çiçekleri ile yazlık evlere ekstra ferahlık katan bitkiler, ruhunuza da iyi gelecektir. Deve tabanı gibi hacimli bitkileri tercih edebileceğiniz gibi saksı çiçekleri ile de evinize farklı bir hava katabilirsiniz.

Minimalist ve Ferah Tasarımlar Yapın

Yazlık ev dekorasyonunda sadelik ve minimalizm ön planda tutulur ve az eşya ile ferah bir ortam yaratılır. Yazlık evinizi sadece işinize yarayacak eşyalarla dekore ederek hem daha fazla alan kazanır hem de ferah ve iç açıcı bir görünüm elde edersiniz. Minimal dekorasyona sahip olan evlerin temizliğinin daha kolay ve pratik olduğunu da unutmayın.

İç ve Dış Mekan Bütünlüğünü Koruyun

İç ve dış dekorasyonda uyumlu mobilya ve aksesuarlar kullanarak evinize farklı bir stil katabilirsiniz. Balkon veya terasınızda kullandığınız mobilyaların, iç mekanınızdaki dekorasyonunuzla renk ve tarz olarak uyumlu olmasına dikkat ederek şık bir yazlık ev görünümü elde edebilirsiniz. 

Buldan’s Ev Dekorasyon Ürünleri ile Evlerinize Renk Katın

Buldan’s tarzını yansıtan elegan, çağdaş ve şık formdaki ev dekorasyon ürünleri ile yazlık evlerinize modern bir hava kazandırabilir yaz aylarının enerjik günlerini çok daha keyifli geçirebilirsiniz. Buldan’s koleksiyonunda yer alan mumlar, fincanlar, kaseler, lambalar, buhurdanlıklar ve buna benzer tüm dekorasyon ürünleri ile evinizde yazı yaşamanın keyfini sürebilirsiniz.

21 Mayıs 2024 akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de! Beyaz Saray'dan İran'ın suikast suçlamalarına yanıt! 21 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! İşte bugünün kararları
Sonraki Haber