Yaz aylarında artan burun kanamalarına dikkat! Ciddi sorunların işareti olabilir

Yaz aylarında birçok kişide görülen sık ve tekrarlayan burun kanaması şikayetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Deniz Dilek, hafife alınmaması gerektiğini ve bir uzmana başvurulması gerektiğini belirtti.

Burnun mukozasında bulunan herhangi bir yerden meydana gelen kanamalara burun kanaması adı verilirken, bu kanamalar primer ve sekonder olarak iki nedenden oluşuyor. Primer nedenlerin, burnun kendinden kaynaklı nedenler olduğunu vurgulayan Op. Dr. Dilek, “Sekonder nedenler ise sistemik yani bünyesel herhangi bir hastalıktan dolayı meydana gelir” dedi.

Burun kaynaklı kanamaların tramvaya bağlı olabileceğini belirten Op. Dr. Deniz Dilek, "Bunlar, kuvvetli sümkürme, aspirin kullanımı ve alerjik nedenlerdir. Özellikle çocuklarda dijital travma dediğimiz parmakla kaşıma durumlarında kanamalar olabilmektedir. Seconder nedenler arasında ise en sık karşımıza çıkanlar. Kanama bozuklukları, A vitamini eksikliği, aspirin gibi ilaçlar kullanmak sayılabilir” dedi.

Akaryakıta çifte zam! İşte güncel benzin motorin fiyatları Arda Turan'ın Süper Lig'den ilk iki transferi belli oldu Galatasaray'ın Fenerbahçe 11'i belli oldu! Abdülkerim Bardakcı şoku... İmamoğlu, uçak kiralayıp 45 gazeteciyi Roma'ya götürdü! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler! Fenerbahçe'nin derbi ilk 11'i belli oldu! Edin Dzeko için şok karar...