'Yaşasın Şeriat' mı 'Yaşasın Cumhuriyet' mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması gündem oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adliyede atılan 'Yaşasın Şeriat' sloganlarına atfen yaptığı 'Yaşasın Cumhuriyet' konuşması gündem oldu.

This browser does not support the video element.

İstanbul Gayrettepe’de bulunan Hacı Nimet Özden Camii’nde Cuma namazı sırasında İmamın Mustafa Kemal Atatürk hakkında dua etmesine tepki göstererek camiden ayrılan ve sosyal medyada yayınladığı videoda Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği için tutuklanan Ahmet Bostancı tahliye edildi.

Ahmet Bostancı’nın tahliyesinin ardından duruşmanın görüldüğü İstanbul Anadolu Adliyesi’nde “Yaşasın şeriat” sloganları atıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ardından yaptığı konuşmasında 'Yaşasın Şeriat' sloganlarına atfen dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE'NİN REJİMİYLE İLGİLİ TEREDDÜTLER 'YAŞASIN CUMHURİYET' NİDALARI EŞLİĞİNDE BİTMİŞTİR"

 "Türkiye'nin rejimiyle ilgili tereddütler 29 Ekim 1923’te 'Yaşasın Cumhuriyet' nidaları eşliğinde bitmiş bir tartışmadır." diyen Erdoğan'ın "Anayasamızın ilk maddesindeki 'Türkiye Devleti bir Cumhuriyet'tir' ifadesi bu iradenin bir sembolüdür'" sözleri gündem oldu. 

Elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı örgüt çökertildi! ‘TEMİZ ELLER’ İSİMLİ DARBE GİRİŞİMİ SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞMELER! AK Parti ve MHP'ye kumpas planında Uğur Dündar iddiası! MUHALİF GAZETECİDEN CHP'YE ŞOK UYARI! Sinan Ateş cinayetinin yeni görüntüleri ortaya çıktı! "Görüş ayrılıklarına rağmen diyalog kanalları açık"