YAŞ kararlarında ataması gerçekleşen en dikkat çeken isimler: Ercüment Tatlıoğlu ve Atilla Gülan... FETÖ'nün alçak kumpasına uğramış...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura toplantısında 16 general ve amiral bir üst rütbeye, 47 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. Ataması yapılan en dikkat çeken isimler Hava Kuvvetleri Komutanlığına getirilen Orgeneral Atilla Gülan ve Deniz Kuvvetleri’nin yeni komutanı olan Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, 4 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında yurt içi ve sınır ötesinde terör örgütüne büyük darbe vuran hava harekatlarını yöneten Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan Hava Kuvvetleri Komutanlığına getirildi.

DÜŞEN F-16 UÇAĞINDAN SAĞ KURTULDU

Hava Kuvvetleri Komutanlığına getirilen Gülan'la ilgili herkesi şaşırtan bir detay ortaya çıktı Gülan'ın 6 Kasım 2003 tarihinde 5. Ana Jet Üssü Harekât Komutanıyken bindiği F-16 uçağının teknik bir arıza sonucu Tokat'ın Zile ilçesine düştüğü öğrenildi. Gülan, fırlatma koltuğunu kullanarak paraşütle uçaktan atlamış ve birkaç saniye sonra uçak araziye çakılmıştı. Saniyelerle ölümden kurtulan Gülan, kazayı ufak tefek sıyrıklarla atlatmıştı.


GÖRGÜ TANIĞI YAŞANANLARI ANLATTI

F-16 kazasının görgü tanığı İbrahim Toprak, yaşananları "Pilot atladıktan sonra uçak düştü. Patlamanın ardından alevler yükseldi. Pilot enkazdan 200 metre uzaklıktaydı. Yardıma gittim." sözleriyle anlatmıştı.

FETÖ'NÜN HEDEFİNDEYDİ

YAŞ toplantısında alınan kararlar sonucunda Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal emekliliğe sevk edilirken, Deniz Kuvvetleri’nin yeni komutanı Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu oldu. Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, FETÖ’nün TSK’ya yönelik kumpas davalarından biri olan İzmir Askeri Casusluk Davasının sanığı yapılmıştı.

OPERASYONLARI ONURUNA YEDİREMEYENLER İSTİFA ETTİ

Tatlıoğlu’nun tutuksuz olarak yargılandığı davanın soruşturması, FETÖ’nün TSK’da kadrolaşmak için engel gördüğü isimleri tasfiye etmek için kullandığı ortaya çıktı. İzmir’deki “askeri casusluk davası”nda 316 TSK personeli şüpheli olarak yer aldı. Davada, Koramiral Veysel Kösele yanında Tümamiral Ercüment Tatlıoğlu ile tuğamiraller Ahmet İskender Yıldırım ve Gündüz Alp Demirus da sanık yapıldı. Yapılan dijital operasyonları onuruna yediremeyenler istifa etti. Deniz Kuvvetlerinde birliklere vekaleten görevlendirilecek amiral kalmadı. Davada sanıklara devletin gizli belgelerini ele geçirme ve casusluk yapma suçlamaları yöneltildi.

DİKKAT ÇEKEN PARMAK İZİ VE DNA DETAYI

Davada delil olarak kullanılan hard disk de davada sıklıkla tartışıldı. Davada şüpheli olan bir iş adamı gözaltına alınıp İzmir’e götürülürken kendisine haber verilmeden Sapanca’daki çiftlik evi polisler tarafından arandı. Kocaeli Emniyeti suç delili bulamayınca, İzmir’den gelen ekip çiflik evinin okuma odasında bir hard disk ve flash disk “buldu”. Aramada “bulunan” hard diskin imajı alınmadı, malzemelerin üzerinde tüm taleplere rağmen parmak izi ve DNA analizi vs. yapılmadı. Hard disk ve flash bellekler, 09 Mayıs 2012 tarihinde bulunmasına rağmen bunların içerisinde bu tarihten sonra kaydedilmiş birçok dijital belge çıktı.

BERAAT ETTİLER, SAVCILAR MESLEKTEN MEN EDİLDİ

Dava sürecinde birçok asker TSK’dan istifa etti. Davanın sonunda mahkeme tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdi. Davaya bakan hâkimler ve savcılar FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç edildi ve kumpas kurmaktan hapis cezası aldı. 

Atlas Okyanusu’nda tekne alabora oldu: 50 düzensiz göçmen kayıp MHP’li Ersoy’dan Özgür Özel’in paylaşımına tepki! Ankara için sağanak uyarısı
Sonraki Haber