Yakın arkadaşına destek çıkmıştı: Musk, Twitter'ı intikam uğruna mı satın aldı?

Bir anda Twitter'ı satın alarak akıllarda soru işareti bırakan Elon Musk için yeni iddialara ortaya çıktı. Musk'ın bir dönem Twitter CEO'u olan ve görevinden zorla istifa ettirilen arkadaşı Jack Dorsey'in intikamını almak için bu platformu satın aldığı öne sürüldü.

Teknoloji milyarderi Elon Musk, Twitter'ı satın almasıyla gündemde sık sık yer edinmeye başladı. Twitter'dan para kazanma amacının olmadığını söyleyen Elon Musk, bu platformda ifade özgürlüğünün olduğunu da sık sık vurguladı. Ancak bütün açıklamalara rağmen Musk'ın Twitter'ı neden satın aldığı merak konusu oldu...

YAKIN ARKADAŞININ İNTİKAMINI MI ALIYOR?

ABD’de teknoloji şirketlerinin bulunduğu Silikon Vadisi’nde Musk’ın bu hamlesiyle, arkadaşı olan Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’nin intikamını aldığı konuşuluyor.

Musk ile Dorsey daha önce kripto para ve web3 gibi ortak ilgi alanlarıyla ilgili birbirlerine Twitter’da yorumlarda bulunurken, yaptıkları projeler için de karşılıklı destek mesajları yayımlamıştı.

Dorsey, 2006’da kurduğu Twitter’ın CEO’luğundan geçen yıl şirkette büyük hissesi olan Elliott Management tarafından “baskıyla” istifa ettirilmişti. Bunun üzerine Musk, Dorsey’e destek mesajı yollamıştı.

 ESKİ CEO'YU DESTEKLEMİŞTİ

Dorsey CEO’luğu bırakmasını isteyen Twitter’ın yönetim kuruluyla kavga ederken Musk, “Twitter CEO’su olarak Dorsey’i destekliyorum. Onun iyi bir kalbi var” demişti. Şimdi, Twitter’ın yeni sahibi Musk’ın “ifade özgürlüğü” anlayışının demokrasiyi tehlikeye atacağına dair endişeler varken, “hippi” Dorsey’nin satıştan memnun olduğunu açıklaması da dikkat çekti. CEO’luğu bıraksa da Twitter’ın yönetim kurulunda yer alan Dorsey’nin şirketin ilk başta soğuk baktığı satış teklifini, Musk’ın lehine sonuçlandırdığı iddia ediliyor.

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Kasko fiyatları düşüyor Banyonuzda Konfor ve Stil Reuters: İsrail polisini bıçaklayan Türk vatandaşı öldürüldü!
Sonraki Haber