Xiaomi nedir? Hangi ülkenin markası?

Akıllı telefonlar milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Çeşitli işlevleri olan akıllı telefonlar birçok markanın ürünü bulunmaktadır. Akıllı telefon markalarından biri ise Xiaomi. Vatandaşlar telefonun özelliklerini ve hangi ülkenin markası olduğunu merak ediyor. Peki Xiaomi nedir? Özellikleri nelerdir? Hangi ülkenin markası? Fiyatı ne kadar? Detaylar haberimizde...

Xiaomi özellikleri nelerdir? Dünyada pek çok kişi akıllı telefonlar ile çeşitli işlerini yapıyorlar. Birçok fırsat sunan akıllı telefonalar milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Xiaomi ise akıllı telefon markalarından biri olarak yer alıyor. Peki Xiaomi nedir? Özellikleri nelerdir? Hangi ülkenin markası? Fiyatı ne kadar? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

XİAOMİ

Xiaomi Inc. Çin, Pekin merkezli dünyanın en büyük 4. akıllı telefon üreticisi.

Xiaomi, akıllı telefonlar, mobil uygulamalar, dizüstü bilgisayarları ve birçok tüketici elektroniği tasarlar, geliştirir ve satışını yapar.

Ağustos 2011'de ilk akıllı telefonunun piyasaya sürülmesinden bu yana, Xiaomi, merkezinin bulunduğu Çin'de pazar payı kazandı ve akıllı ev (IoT) cihaz ekosistemi de dahil olmak üzere daha geniş bir tüketici elektroniği dizisi geliştirmeye başladı.

Şirketin kurucusu ve CEO'su Forbes'e göre Çin'in en zengin 23. kişisi olan Lei Jun'dur. Şirket, 2014'te 60 milyondan fazla akıllı telefon satışı yapmıştır.

Şirketin ağırlıklı olarak Çin, Hindistan, Malezya ve Singapur'da 8000'den fazla çalışanı vardır. Endonezya, Filipinler, Güney Afrika ve Brezilya gibi diğer ülkelerde de genişlemektedir.

International Data Corporation'ye göre, Ekim 2014'te Xiaomi, Samsung ve Apple Inc.'i takiben dünyanın üçüncü büyük akıllı cep telefonu üreticisi oldu. IDC raporuna göre Xiaomi, 2014 yılında Çin'in en büyük akıllı telefon satıcısı oldu ve Samsung'u geçti. Xiaomi, Aralık 2014'ün sonunda, yatırımcılardan 1,1 milyar ABD doları tutarında yatırım aldıktan sonra, dünyanın en değerli teknoloji kuruluşlarından biri oldu ve Xiaomi'nin değeri 46 milyar Amerikan dolarını aştı. Xiaomi, Temmuz 2014'te flipkart.com aracılığıyla Hindistan pazarına girdi.

XİAOMİ Mİ 7 ÜLKEMİZDE KAÇ TL OLACAK?

Xiaomi Mi 7’nin yaklaşık 3000 Yuan başlangıç fiyatına sahip olması bekleniyor. Ülkemizde fiyat - performans aralığı ile yoğun ilgi gören Xiaomi, bu sefer beklenen fiyatların biraz üzerinde gibi. 300 Yuan’ı TL’ye çevirdikten sonra, üzerine TRT Bandrolü, ÖTV ve KDV gibi tutarları eklediğimizde yaklaşık 2800 TL gibi bir fiyat aralığında ülkemizde satışa sunulacak.

XİAOMİ Mİ 7 TEKNİK ÖZELLİKLERİ!

Ekran: 5.65 inç, 1080 x 2160 piksel, 18:9, IPS
İşlemci: 10 nm, sekiz çekirdekli, 2.8 GHz hızında Snapdragon 845
Grafik Birimi: Adreno 630
RAM: 6 GB / 8 GB
Depolama: 64 GB / 128 GB depolama alanı
Arka Kamera: İki adet 16 megapiksel f/1.7 diyafram
Ön Kamera: 8 megapiksel
Pil: 4480 mAh
İşletim Sistemi: Android 8.0 Oreo
Bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 5, NFC, GPS, USB Type-C

Devlet Bahçeli MHP Grup Toplantısı'nda konuşuyor! Silivri'de işçi servisi kaza yaptı! 1'i ağır 6 yaralı İlk destek DEM'den! CHP de provokasyona alet oldu...
Sonraki Haber