William Shakespeare'in gizemli hayatı!

Dünya edebiyatının önde gelen isimlerinden William Shakespeare, 403 yıl önce bugün hayata gözlerini yumdu. İşte Shakespeare'in hayatı ve onu bu kadar başarılı kılan etmenler...

Shakespeare orijinaldi.

Shakespeare'in yaşadığı dönemde, sanatçılar sadece bir patronun, onlara bütçe sağlayan birisinin varlığından güç alabiliyor, var olabiliyordu. Patron sahibi olmanın yolu ise insanları övmekten, onlara şiir yazarak sosyetede konuşulmalarını sağlamaktan geçiyordu. Buna rağmen o dönemde tanınan sanatçılardan çok azı günümüzde halen bilinmektedir. Bunun nedeni ise tamamen orijinallikte yatmaktadır. Öyle ki, Shakespeare Londra'ya taşınıp tanınır hale geldiğinde yıl 1592'yi gösteriyordu. Henüz kariyerinin başındaydı ve zamanla eserleri onu Kraliçe tarafından bile tanınır hale getirmişti, hem de üstü kapalı şekilde eleştirdiği kişi Kraliçe'nin kendisi olduğu halde!

Shakespeare'in kullandığı dil, içtenliği, iğneleyici tonu ve duyguları yansıtış şekli insanları büyülüyordu. Öyle ki bu dönemde onlarca taklitçi "yazar" türemişti.

Dünyanın en iyi takımları açıklandı! Fenerbahçe ilk 20'ye girdi... Zamlı sigara fiyatları 2024 Mayıs! Sigaraya ne kadar zam geldi? Doların sonu yakın Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi torbası belli oldu 5 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı!