WhatsApp’tan yeni güvenlik güncellemesi haberi geldi: Mesajları açmak zorlaştı! Sohbet kilidi nasıl açılacak?

WhatsApp araka arkaya güncelleme haberlerini vermeye devam ediyor. Uygulama geliştiricileri, son olarak sohbet gizliliğini sağlayan yeni önlemler aldı. Artık sohbetleri kilitlemek mümkün olacak. İşte detaylar…

WhatsApp, kullanıcıların memnuniyetini artırmak için yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Bugüne kadar tasarım, kullanım şekli, durum, hikâye gibi pek çok değişiklik yapan geliştiriciler, güvenlik konusuna da ciddi önem veriyor.

WhatsApp kullanıcıların sohbetlerini sürdürürken ya da veri paylaşırken kendini güvende hissetmesi için birtakım düzenlemeler yapıyor. WhatsApp’ın son düzenlemesi ise sohbet gizliliği hakkında oldu.

WhatsApp, sohbetin gizli kalmasını sağlamak için yeni bir sistem geliştirdiğini belirtti. WhatsApp tarafından yapılan yeni düzenleme sayesinde sohbetleri kilitlemek mümkün oluyor. Bu kilidi açmak için bazı yöntemler kullanmak gerekiyor.

SOHBET KİLİDİ, FACE ID YA DA TOUCH ID KULLANILARAK AÇILIYOR

WhatsApp kullanıcıların güvenliğini sağlamak için sohbet kilitleme özelliği getirdi. Bu kilidi açmak isteyenlerin touch ID ya da face ID kullanması gerekiyor. Kilitli sohbetlerde bildirimlerde göndericinin adı soyadı ya da mesaj içeriği görünmüyor.

Kilitli sohbet üzerinden gönderilen resimler, videolar galeriye doğrudan kaydedilmiyor. Ancak kullanıcılar kendi isteklerine bağlı olarak medyayı galerilerine kaydediyor.

SOHBET KİLİDİ, YAKIN ZAMANDA KULLANIMA AÇILACAK

Kullanıcılar eğer başka birisi tarafından mesajlarının görünmesini istemiyorsa sohbetleri kilitleyebilecek. Sohbet içeriğine ulaşmak için Face ID ve Touch ID gerekecek. Kilitleme özelliği bazı kullanıcılara sunuldu. Beta kullanıcıları için açılan bu özellik yakın zamanda tüm Whatsapp kullanıcılara sunulacak.

Sohbet kilidi, telefonun başka birinin eline geçmesi halinde mesajların açılmasını engelliyor. Mesajlar; şifre, parmak okuma gibi işlemler olmadan görüntülenemiyor. Böylece gizli kalması istenen bilgilere kimse ulaşamıyor.

WhatsApp, yeni özellikleri ilk olarak kısıtlı bir kullanıcı kitlesi ile buluşturuyor. Ardından kullanıcılardan gelen yorumlara göre söz konusu özelliğin bütün kullanıcılarla buluşturulması sağlanıyor.

Yeni gelen özelliğin de kullanıcılar tarafından memnuniyetle karşılanması bekleniyor. Sohbet kilidi özelliği sayesinde mesajların gizliliğini sağlamak daha kolay hale geliyor. Böylece kullanıcılar daha fazla güvenliğe ihtiyaç duyduğunda bu özellikten yararlanabiliyor.

İstanbul'da bazı vapur seferleri iptal edildi Altında yüksek fiyat dalgalanması! Kahramanmaraş'ta deprem meydana geldi
Sonraki Haber