Vergisiz telefonlar ne zaman satılacak? Öğrencilere telefon ve bilgisayarlar ne zaman vergisiz satılacak? Vergisiz telefon satın almak için hangi şartlar gerekli?

Öğrencilere yönelik vergisiz cep telefonu satışları ile ilgili merak edilen detaylar gündeme gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaatleri arasında yer alan vergi muafiyeti uygulaması, gençlere ve öğrencilere cep telefonu ve bilgisayar alımlarında büyük bir indirim sağlayacak. Vaat sonrasın öğrenciler 'Vergisiz telefonlar ne zaman satılacak? Öğrencilere telefon ve bilgisayarlar ne zaman vergisiz satılacak? Öğrenci olmak yeterli mi?" gibi soruları araştırıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz" ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklama sonrasında öğrenciler, 'Vergisiz telefonlar ne zaman satılacak? Öğrencilere telefon ve bilgisayarlar ne zaman vergisiz satılacak?' sorularının cevabını arıyor. İşte aranılan o soruların cevapları!

VERGİSİZ TELEFONLAR NE ZAMAN SATILACAK?

Vergisiz cep telefonu satışlarıyla ilgili henüz kesin bir tarih belirlenmemiş durumda. Resmi bir açıklama yapıldığında, detaylar ve başlangıç tarihi hakkında bilgilendirme yapılması bekleniyor. Dolayısıyla, öğrencilere yönelik vergisiz cep telefonu satışlarının ne zaman başlayacağı konusunda net bir bilgi bulunmamaktadır.

VERGİSİZ TELEFON VE BİLGİSAYAR İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Ancak vergisiz cep telefonu alabilmek için öğrencilerin belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu şartlar hakkında detaylı bir açıklama yapılmamış olsa da, genellikle üniversite öğrencileri bu avantajdan yararlanabilecektir.

Cep telefonu almak isteyen gençler, vergi muafiyeti uygulaması sayesinde ÖTV (Özel Tüketim Vergisi), KDV (Katma Değer Vergisi), Kültür Bakanlığı payı gibi vergileri ödemeden cihazlarını yarı fiyatına sahip olabilecekler. Bu da öğrencilerin bütçelerine büyük bir katkı sağlayacaktır.

Cep telefonlarında uygulanan vergi oranları şu şekildedir: %1 oranında Kültür Bakanlığı Payı, %12 oranında TRT Bandrol Ücreti ve ÖTV, %18 oranında KDV alınmaktadır. Telefonun fiyatına göre ÖTV oranı ise %25, %40 ve %50 gibi değişiklik gösterebilmektedir. Vergisiz cep telefonu avantajıyla birlikte, öğrenciler bu vergileri ödemeden cihazlarını edinebilecekler.

Vergisiz cep telefonu alımında yaş sınırı hakkında resmi bir açıklama yapılmamıştır. Ancak genellikle üniversite öğrencileri bu uygulamadan faydalanabilecektir.

18.08.2023 tarihi itibariyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu iddiaları doğruladı ve çalışmaların başladığını söyledi.

Bahar dizisinde Evren, Bahar ve Timur sahnesi kahkahalara boğacak... 1 Mayıs İşçi Bayramı önemi nedir? Neden kutlanır? AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e tepki!
Sonraki Haber